Into the Night 2020-

Drama Sci-Fi Thriller
Belgien
36 MIN
Engelska
Franska
Italienska
Into the Night poster

Synopsis

När solen blir dödlig, måste ett plan fyllt med passagerare flyga västerut för att stanna kvar i mörkret och i säkerhet.
Ditt betyg
3.3 av 20 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Into the Night
Seriepremiär
1 maj 2020
Digitalpremiär
1 maj 2020
Antal säsonger
2
Antal avsnitt
12
Avsnittslängd
Språk
Engelska , Franska , Italienska
Land
Belgien
SÄSONG
1
2
SÄSONG 1
SÄSONG 2
01
Sylvie
2020-05-01
02
Jakub
2020-05-01
03
Mathieu
2020-05-01
04
Ayaz
2020-05-01
05
Rik
2020-05-01
06
Terenzio
2020-05-01

Recensent

Jonna Vanhatalo

4 maj 2020 | 16:00

Rysligt spännande belgisk nagelbitare

”Into the Night” är en annorlunda och grymt spännande sci fi-thrillerserie som överraskar från början till slut. Det handlar om yttre hot och en kamp för överlevnad. Alla turer är kanske inte helt logiska, men det är faktiskt en petitess i sammanhanget. För i det stora hela är detta en fruktansvärt intensiv och otroligt underhållande serie som jag varmt rekommenderar.
Belgisk sci fi-thriller. Det var verkligen inte igår. Men tack och lov är det nu. Jag fastnade direkt och längtar redan efter andra säsongen, som bara måste komma. Sex avsnitt på knappa 40 minuter var gör att man kan se denna på en endaste kväll. Vilket är bra, eftersom det i princip är omöjligt att sluta titta, när man väl börjat se.
 
Det hela startar i Bryssel. En beväpnad soldat rusar in på ett plan och kapar det. Han säger att solen kommer döda allt organiskt när den väl går upp imorgon och beordrar dem att flyga mot väst och natten där. Den skeptiske piloten har inget annat val än att lyfta planet med det lilla sällskapet ombord. De far in i mörkret med målet att undvika morgondagen till vilket pris som helst.
 
Serien följer några få personer, i princip bara de som från början är på planet. Samtliga karaktärer är dock väldigt intressanta och ovanligt nyanserade. Dessa män och kvinnor i olika åldrar, med olika nationaliteter och bakgrund blir på sätt och vis till jordens miniatyrbefolkning. Vi lär känna dem väl, trots att tid egentligen inte ges till några utsvävningar vad gäller personbeskrivningar. Plötsligt känner vi dem bara, mycket tack vare det välskrivna manuset. Skådisarna är till större del för mig okända, men överlag övertygande. 
 
”Into the Night” är en serie om kris och hur människor hanterar den. Det handlar om gruppdynamik i pressade lägen och ett nödvändigt samarbete för överlevnad. Men det handlar också i all enkelhet om livet, om att inte bara överleva, utan också att vilja leva det. I katastroflägen föds filosofiska tankar och både moral och politik avhandlas i de trängda situationerna som uppstår. Kulturella krockar och konflikter är dessutom en självklar påföljd när en samling människor från olika håll måste samsas på liten ytan. Samtidigt är det dessa konflikter som blir till katalysator i deras egen utveckling, men också drivet i själva historien.
 
Turerna är många och problemen hopar sig. Vi lotsas igenom den ena katastrofen efter den andra och jag blir väldigt engagerad i det jag ser. Stämningen är lite ”Alien”-klaustrofobisk och stressen påminner om den i ”2012”. Så ja, vi har sett liknande hotfulla premisser förr, men ändå inte riktigt såhär. Att morgondagen är det som ska döda mänskligheten är en otäck tanke, som blir närmast poetisk, mitt i all sin bedrövelse.
 
Detta är en välspelad och snygg produktion. Den är rappt redigerad, fängslande och annorlunda. Tempot är högt och utvecklingarna oväntade. Det är lite överdramtiskt ibland och vissa luckor i kronologin och trovärdiggeten finns, men låt det bara vara så. Den här gången. "Into the Night" vinner med sin spänning och sin hisnande intensitet, mer än detaljerna i tekniken eller klockslagets noggrannhet. Och ibland, som faktiskt exakt just nu, räcker det mer än väl.
| 4 maj 2020 16:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Into the Night
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu