Tom Berenger

Skådespelare, Manusförfattare 31 Maj 1949 Chicago, Illinois, USA

Biografi

Tom Berenger, ursprungligen Thomas Michael Moore, född 31 maj 1949 i Chicago, Illinois, är en amerikansk skådespelare och producent.

1987 nominerades Berenger till en Oscar i kategorin Bästa manlig biroll för sin roll som Sgt. Barnes i Oliver Stones krigsdrama Plutonen. 2012 vann Berenger en Emmy Award i kategorin Bästa manliga biroll i miniserie eller film, för sin roll som Jim Vance i miniserien Hatfields & McCoys

Berenger har varit gift tre gånger innan hans nuvarande äktenskap. 1976-1984 med Barbara Wilson, 1986-1997 med Lisa Berenger, samt 1998-2011 med Patricia Alvaran. Berenger har två barn i sitt första äktenskap, två barn i det andra och ett barn i det tredje. Han är numera gift med Laura Moretti sedan 2012.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
David Brent
En hjälte från det glada 80-talet vars karriär tyvärr gått i stå som för så många andra när de börjar komma upp i åren. De är tydligen inte lika bra eller lika mycket värda då. Spyr på åldersfixeringen i branschen. Hans insatser i Plutonen, Skjut för att döda, I skuggan av ett brott och Människor emellan lever ju iaf kvar som tur är.
Användare borttagen
Så satans grymt bra prestation i plutonen...vad hände sen? Inte ett skit som uppmärksammar ialla fall