Shay Mitchell

Skådespelare 10 april 1987 Mississauga, Ontario, Kanada

Biografi

Shannon Ashley ”Shay” Mitchell föddes den 10 april 1987 i Mississauga, Ontario, Kanada och är en kanadensisk skådespelerska och modell. Hon är mest känd för sin huvudroll i TV-serien Pretty Little Liars som Emily Fields.

Mitchell var redan som barn intresserad av att stå på scen och övertalade sina föräldrar att hon ville bli skådespelerska. Mitchell började dock med danslektioner som femåring och tillsammans med sina klasskamrater reste hon omkring och tävlade mot andra dansskolor.
I senare tonår var Mitchell modell för flera olika företag i städer som Bangkok, Hong Kong och Barcelona men hon återvände senare till Toronto för att studera skådespeleri.

Hon skrev sedan på ett kontrakt med sin första teateragentur och medverkade i några avsnitt av den kanadensiska tonårsdramaserien Degrassi: The Next Generation och medverkade även i några nationella reklamfilmer.

Shay Mitchell är en tjej med många bollar i luften och har medverkat i bland annat Disney-XD-serien Aaron Stone (2010), TV-serien Rookie Blue (2010) och musikvideon ”Hold My Hand” av Sean Paul. Inte nog med det så var hon modell för det amerikanska klädföretaget American Eagle Outfitters. Hennes stora genombrott är som Emily Fields i TV-serien Pretty Little Liars, där hon från början provspelade för rollen som Spencer Hastings (Troian Bellisario).

År 2011 vann hon priset Young Hollywood Awards, Cast to Watch (delad med Troian Bellisario, Lucy Hale och Ashley Benson), Pretty Little Liars.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler