Marika Lagercrantz

Skådespelare 12 juli 1954 Solna, Stockholm, Sverige

Biografi

Marika Karen Louise Bergared Lagercrantz, född 12 juli 1954 i Solna, Stockholms län. Hon är en svensk skådespelerska och regissör.

Lagercrantz började med barnteater i sexårsåldern och dansade under tonåren. År 1967 hade hon en roll i TV-serien 'Modiga mindre män'. Hon gick en naturvetenskaplig linje på gymnasiet, men efter studierna åkte hon ner till Malmö där skådespelarintresset sattes igång.

Hon återvände till Stockholm och träffade skådespelaren Chris Torch, som hon kom och gifte sig med. Tillsammans de bildade teaterkollektivet Jordcirkus, där hon var skådespelare och regissör. Hennes mest kända roll Viola från 'Lust och Fägring stor' (1995) och 'Drömmen om Rita' (1993).Lagercrantz har varit nominerade till flertal fina filmpriser såsom Guldbaggen och Chaplis pris. Mellan 2011-2014 var hon kulturråd på Sveriges ambassad i Berlin. Sedan 2015 är hon nu ordförande för KLYS. 

Marika Lagercrantz gift med skådespelaren Peter Bergared. De har ett barn tillsammans och ett eget var från tidigare förhållanden. 

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler