Hayden Panettiere

Skådespelare 21 augusti 1989 Palisades, New York, USA

Biografi

Hayden Leslie Panettiere föddes den 21 augusti 1989 i Palisades, Rockland County, New York och är en amerikansk skådespelerska och sångerska. En av hennes mest framgångsrika roller är som Claire Bennet i tv-serien Heroes.

Panettieres mamma var skådespelerska och ville att hennes dotter skulle följa samma spår, så när Panettiere bara var 11 månader gammal, medverkade hon i olika reklamfilmer, men hennes första riktiga roll gjorde hon som 4-åring i såpoperan One Life to Live (1994-1997).

Senare fick hon en roll som Lizzie Spaulding i tv-serien The Guiding Light (1996-2000). Hon spelade ett barn med leukemi och genom sin insats att höja medvetenheten som sjukdomen fick hon pris av Leukemia and Lymphoma Society.

Panettiere har medverkat i en hel del filmer och TV-serier som bland annat Remember the Titans (2000), Bring It On: All or Nothing (2006), Ally McBeal (2002) och Malcolm in the Middle (2005).

Förutom tv-serier och filmer så har hon också gjort röster till bland annat filmen Ett småkryps Liv (1998) och till tv-spelet Kingdom Hearts (2002).

Panettiere har vunnit priser som Saturn award och Teen Choice Award. Hon vann priset Young Artist Award för bästa skådespelerska i en dramaserie för sin roll som Claire Bennet. Hon vann även priserna Young Artist Award för Bästa unga biroll för filmen Remember the Titans och Feature Film Award för Bästa skådespelerska i filmen Shanghai Kiss.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler