Hayden Panettiere

Skådespelare 21 Augusti 1989 Palisades, New York, USA

Biografi

Hayden Leslie Panettiere föddes den 21 augusti 1989 i Palisades, Rockland County, New York och är en amerikansk skådespelerska och sångerska. En av hennes mest framgångsrika roller är som Claire Bennet i tv-serien Heroes.

Panettieres mamma var skådespelerska och ville att hennes dotter skulle följa samma spår, så när Hayden bara var 11 månader gammal så medverkade hon i olika reklamfilmer, men hennes första riktiga roll gjorde hon när hon var fyra år gammal i såpoperan One Life to Live (1994-1997).

Senare fick hon en roll som Lizzie Spaulding i tv-serien (som hennes mamma medverkade med i) The Guiding Light (1996-2000). Hon spelade ett barn som led av leukemi och på grund av sin insats att höja medvetenheten som sjukdomen fick hon pris av Leukemia and Lymphoma Society.

Panettiere har medverkat i en hel del filmer och TV-serier som bland annat Remember the Titans (2000), Bring It On: All or Nothing (2006), Ally McBeal (2002) och Malcolm in the Middle (2005).

Förutom tv-serier och filmer så har hon också gjort röster till bland annat filmen Ett småkryps Liv (1998) och till tv-spelet Kingdom Hearts (2002). Den största rollen som Hayden har medverkat i är tv-serien Heroes (2006). Hon spelar seriens huvudkaraktär Claire Bennet som har förmågan att självläka.

När man har ett fullspäckat liv av roller i reklamfilmer, tv-serier, filmer och tv-spel så vinner man även många priser och Panettiere har vunnit priser som Saturn award och Teen Choice Award. Hon vann priset Young Artist Award för bästa skådespelerska i en drama-TV-serie för sin roll som Claire Bennet.

Hon vann även priserna Young Artist Award för Bästa unga biroll för sina insats i filmen Remember the Titans och Feature Film Award för Bästa skådespelerska i filmen Shanghai Kiss.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
2647
Hon är ju helt underbar, vackraste människan på jorden. Hennes röst är som fågelsång och hennes kropp perfekt. Knappast nåt bebisfett.
2476-0
Gillar inte den här skådespelaren. Hon har asjobbig röst, vill bara stänga av ljudet när jag hör henne prata. Sen gillar jag inte hennes utseende, för runt ansikte och hennes kropp är inte mogen, bara bebisfett. Fy!