Filip Hammar

Skådespelare, Manusförfattare 26 mars 1975 Köping, Västmanlands län, Sverige

Biografi

Lars Filip Hammar är en svensk journalist, författare och programledare, född 26 mars 1975 i Köping. Filip är mest känd som ena halvan av duon Filip och Fredrik.

Filip Hammar, son till lärarna Lars och Tiina Hammar, växte upp i Köping. Hans mor kommer från Estland och hans far från Tomelilla. Han är bror till Linda Hammar som medverkar i I en annan del av Köping. Filip Hammars far är kusin till Vänsterpartiet Kommunisternas före detta internationella sekreterare Bo Hammar. Hammar gick på Karlbergsskolan årskurs 1-9 och studerade sedan vidare på Ullvigymnasiet, där han gick ut samhällsvetenskaplig linje 1994.

Under värnplikten var han reporter på Värnpliktsnytt men skulle ursprungligen göra sin tjänst i Boden. Han fick tipset av en kollega på Bärgslagsbladet i Köping att söka till Värnpliktsnytt som blev Hammars första kontakt med Stockholm och en journalistskola där han fick ta plats och skriva om riktiga nyheter. Hammar var därefter nöjesreporter på Aftonbladet 1996–1999 och frilans på Café 1999.

Långfilmsdebuten kom 2015 då Filip och radarpartnern Fredrik Wikingsson  var två av huvudpersonerna bakom dokumentären "Trevligt Folk".

Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler