Brad Renfro

Skådespelare, Manusförfattare 25 juli 1982 - 15 januari 2008 Knoxville, Tennessee, USA

Biografi

Bradley Barron "Brad" Renfro, född 25 juli 1982 i Knoxville, Tennessee, död 15 januari 2008 i Los Angeles, Kalifornien, var en amerikansk skådespelare och tonårsidol.

Renfro började som barnskådespelare och hans första uppmärksammade filmroll blev den som Mark Swayi "Klienten" (1994), där han spelar en utsatt pojke som på egen hand anlitar en advokat, spelad av Susan Sarandon.

Som nioåring skrev Renfro och spelade i en skolteater mot droger. Uppträdandet imponerade en polis i Knoxville så mycket att han rekommenderade honom till en rollsättare åt Joel Schumacher, Mali Finn. Mali Finn ville ha en intelligent tioårig pojke med bra utseende som var någotsånär "street smart" och hade tillräckligt mycket talang för att klara av att spela mot tungviktare som Sarandon och Tommy Lee Jones i filmatiseringen av John Grishams "The Client". Renfro flögs till Hollywood för att göra ett screen test - och fick rollen som Mark Sway direkt. Det blev en av de bäst säljande filmerna år 1994, och Renfro prisades för sina skådespelartalanger. 1995 vann han Hollywood Report's "Young Star"-pris, och nominerades till People's "Top 30 under 30". Samma år spelade han Huckleberry Finn i Disneys "Tom and Huck", och problembarnet Erik i The Cure. För de rollerna vann han ännu ett "Young Star"-pris och ett "Young Artist"-pris.

Sin sista stora filmroll gjorde han 1998, då han spelade huvudkaraktären Todd Bowden i filmatiseringen av Stephen Kings thriller Apt Pupil (Sommardåd).

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler