Film

Skribent

Anders Eklöf

18 november 2021 | 15:05

Remaken av "Train to Busan" heter "Last Train to New York"

Den sydkoreanska zombiefilmen "Train to Busan" från 2006 får amerikansk remake, där den infekterade tågresan har New York som destination.
Under 2006 släpptes den enligt mig fenomenala sydkoreanska zombiefilmen "Train to Busan" av regissören Sang-ho Yeon (aktuell med Netflix-serien "Hellbound"). 
 
Nu rapporterar sajten Deadline att det kommer en amerikansk remake kallad "Last Train to New York" av regissören Timo Tjahjanto, som mest gjort indonesiska filmer som "The Night Comes for Us" och "May the Devil Take You". 
 
 
Originalet handlar om en far (spelad av Gong Yoo, som är med i "Squid Game") och hans dotter som reser till Busan från den sydkoreanska huvudstaden Seoul med tåg, när landet plötsligt råkar ut för ett utbrott av ett zombievirus. När fler och fler på tåget blir infekterade måste de och andra överlevare (som en snubbe spelad av Ma Dong-seok, som vi nyligen såg i Marvel-filmen "Eternals") kämpa mot de odöda. 
 
Vad den amerikanska filmen exakt kommer handla om är i dagsläget oklart, men en vild gissning är att premissen kommer vara densamma fast med en tågresa mellan förslagsvis Washington D.C och New York. 
 
Frågar du mig tycker jag en remake är meningslös, då originalet är ett riktig kanonfilm och att den västerländska publiken blir mer och mer öppen för att se asiatiska produktioner efter succér som Netflix-serien "Squid Game". 
 
Vad tycker du om "Train to Busan"? Tycker du att en remake behövs? 
| 18 november 2021 15:05 |