Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

27 januari 2024 | 11:30

Zendaya är taggad på "Dune 3"

Dessutom kallar Villeneuve "Part Two" för en bättre film än "Part One".
Hypen ökar för varje dag som går och snart är det dags att se årets mest efterlängtade premiär bland svenska filmälskare. Skådespelarensemblen bollade tankar och idéer i en intervju med Fandango inför premiären av "Dune: Part Two", och det är intressanta detaljer som får se dagens ljus. För Zendaya är det självklart att återvända till "Dune 3" - eller "Dune Messiah" - om den skulle få grönt ljus: 
 
- Skulle vi vara på? Självklart! Varje gång Denis ringer är det ett "ja" från mig. Jag är exalterad att se vad som händer. Jag började läsa "Messiah" och tänkte "woah"... Jag håller på att spela in den första filmen. Låt mig gå tillbaka till den första.
 
- Det är så mycket att ta in, men det finns ingen bättre lämpad med mer omtanke och kärlek än Denis. Jag har höga förväntningar. När han är redo, han är en perfektionist och vill inte dela med sig av saker innan de är klara. Så jag respekterar det och väntar tills han är redo. 
 
 
Villeneuve bekräftade i december att manuset för en tredje film nästan är klar. Under en presskonferens för "Dune: Part Two" i Sydkorea förra året sa han också att uppföljare är en "mycket bättre" film än originalet: 
 
- Det är något mer levande i den, det finns en koppling till karaktärerna. Jag försökte nå den typen av intensitet och kvalité gällande känslor, vilket jag inte lyckades med första delen men nådde med "Part Two". Jag säger inte att filmen är perfekt, men jag är mer nöjd med "Part Two" än "Part One". Jag kan inte vänta tills fans och filmälskare får se den. 
 
Med tanke på att första filmen blev väl mottagen av såväl publik som kritiker och kammade hem 10 Oscarsnomineringar (varav 6 vinster) är det inte en liten bedrift att göra en bättre uppföljare. Om publiken håller med regissörens påstående återstår att se 28 februari när filmen har biopremiär. Se resten av klippet från Fandango nedan: 
 
 
Hur taggad är du på "Dune: Part Two"? Kommentera nedan. 
| 27 januari 2024 11:30 |