Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

7 januari 2024 | 17:15

"Dune: Part Two" är årets mest efterlängtade premiär bland svenska filmälskare

Även "Deadpool 3" ligger bra till i MovieZines omröstning.
2024 ser ut att kunna bli ett bra filmår, så vi frågade våra läsare i Facebook-gruppen MoveZine VIP om vilka filmer de ser mest fram emot. Och det är intressant, för trots att uppföljare och remakes ofta får utstå spott och spe, är det fortfarande dessa filmer ni ser mest fram emot. 
 
Trots att den blev uppskjuten på grund av pandemin, och trots att den släpptes för streaming på HBO Max bara några veckor efter biopremiären, blev första "Dune" en kassasuccé och älskades av både publik och kritiker. Lägg där till att regissören Denis Villenueve redan innan var en av modern tids mest hyllade filmskapare, så var det ganska givet att "Dune: Part Two" skulle bli 2024 års mest framemotsedda film.
 
Men jag säger ganska, för andra platsen är dessutom 2024 års enda film inom ramverket för Marvels cinematiska universum. "Deadpool 3" ser Hugh Jackman återvända i sin gamla paradroll Wolverine och göra Ryan Reynolds titelkaraktär sällskap för diverse hyfs och äventyr. De två första filmernas popularitet och Jackmans återskomst lär vara vad som drivit upp förväntningarna på denna film, speciellt efter det svala mottagande Marvels senaste utbud överlag har mötts med. Jag tror folk har sett fram emot att få se fram emot Marvel-filmer igen.
 
Vad gäller "Joker: Folie à deux" må de utannonserade musikalelementen har gjort en del potentiella tittare skeptiska, men det är tydligt att den första filmens genomslag ändå lyckas hålla förväntningarna för nästa del uppe. 
 
"Dune: Part Two" har svensk biopremiär den 28 februari, "Deadpool 3" blir en härlig sommarplåga med start den 24 juli, men "Joker: Folie à deux" får vi vänta på ända till den 2 oktober.
 
Här är årets 10 mest efterlängtade filmer bland MovieZines läsare:
 
1. Dune: Part Two
2. Deadpool 3
3. Joker: Folie à deux
4. Alien: Romulus
5. Furiosa: A Mad Max Story
6. Insidan ut 2
7. Nosferatu
8. Beetlejuice 2
9. Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
10. Gladiator II
 

Läs också: 5 utmärkta filmer från 2024 som vi redan sett

| 7 januari 2024 17:15 |