Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2021 | 20:05

Zendaya tar huvudrollen i "Dune"-uppföljaren

Ja, förutsatt att en "Dune"-uppföljare verkligen blir av.
Höstens storfilm "Dune" närmar sig med stormsteg, och regissören Denis Villeneuve vill påminna oss om att hans planer omfattar två filmer. För att få med allt ur Frank Herberts tjocka sci-fi-roman har Villeneuve delat upp den i två delar, och hoppas få möjligheten att filma en uppföljare inom kort.

I en intervju med en italiensk tidning (via Indiewire) meddelar han att Zendayas karaktär tar över huvudrollen från Timothée Chalamet.

- Zendaya imponerade på mig från första dagen. Det är en ära för mig att presentera två så explosiva begåvningar på vita duken. Jag ser fram emot att få spela in andra delen av "Dune" för att föra ihop dem igen. Speciellt när man vet att Zendaya är protagonisten i nästa kapitel, säger regissören.
 
 
Mycket står förstås på spel när Warner Bros släpper "Dune" i höst, i en tid då coronapandemin fortfarande påverkar biointäkterna negativt. Filmen, med en påstådd budget på 165 miljoner dollar, måste bli en succé för att fortsättningen ska bli av.

I "Dune" spelar Chalamet rollen som Paul Atreides, en krigare som får i uppgift att återställa balansen i galaxen. Zendaya dyker upp som Chani, en kvinna han ser i sina drömmar, som senare blir viktig för att hjälpa honom uppfylla sitt öde.
 
I den stjärntäta rollistan ser vi också Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Oscar Isaac, Jason Momoa, Dave Bautista och inte minst Stellan Skarsgård som skurken, Baron Harkonnen.
 
 
"Dune" släpps exklusivt på bio den 17 september.
| 16 augusti 2021 20:05 |