Film

Skribent

Tobias Andersson

7 juni 2023 | 10:30

Zack Snyders ”Rebel Moon” får en ocensurerad version

Filmskaparen Zack Snyder släpper två versioner av det storslagna sci-fi-äventyret. Där den ena blir barnförbjuden.
”Watchmen”-regissören är mån om att alla ska kunna få uppleva hans ambitiösa, kommande rymdäventyr ”Rebel Moon”. Zack Snyder väljer därför att ge ut filmen i två olika klippningar där en kan avnjutas av hela familjen. Men efter att du nattat barnen så kommer du kunna ta del av en mer brutal tolkning av rymdoperan, om du känner för det.
 
– Den första versionen av ”Rebel Moon” som når skärmarna blir ett fantasyäventyr som alla kan njuta av. Den senare klippningen kommer att vara strikt för vuxna. Jag tror att det kommer bli roligt för mina fans som är redo att ta ett djupare och hårdare dyk, sa Zack Snyder till Vanity Fair.
 
Filmmakaren är inte främmande för att dela upp sina filmer i olika versioner. Om du kan din Snyder-vetenskap så har du koll på att han släppte DC-filmen ”Batman v. Superman: Dawn of Justice” i en mörkare (och längre) tappning som inte lämpade sig för barn.
 
”Rebel Moon” blir en Netflix-exklusiv titel som släpps den 22 december. När och var den ocensurerade versionen visas är i skrivande stund oklart.
 
I rollerna hittar vi bland annat Sofia Boutella, Michiel Huisman och Charlie Hunnam.
 
Filmen beskrivs som ett episkt rymdäventyr om kolonisering och tyranni. Från första början var ”Rebel Moon” en pitchad idé av en tilltänkt ”Star Wars”-film, men som fick nobben av Lucasfilm. Därefter växte idéerna fram till en helt egen rymdopera.
| 7 juni 2023 10:30 |