Serie

Skribent

MovieZine

12 juli 2019 | 14:00

Zack Snyder och Netflix gör anime-serie om nordisk mytologi

Stjärnregissören tar klivet från superhjältar till vikingagudar i tv-rutan.
"Justice League"-regissören Zack Snyder har ett nytt projekt på gång tillsammans med Netflix. Den amerikanske regissören och producenten kommer att verka som medskapare och exekutiv producent för en anime-serie som ska vara baserad på nordisk mytologi, rapporterar Variety.
 
Snyder kommer att arbeta tillsammans med sin kreativa partner Jay Oliva, som tidigare har varit storyboard-tecknare på Snyder-filmer som "300: Rise of an Empire" och "Justice League". Serien kommer att utspela sig inom den nordiska mytologin vilket betyder att vi kan vänta oss att få bekanta oss med vikingagudar som Tor, Oden, Freja och Loke, och då inte som Marvel-karaktärer.
 
John Derderian, Netflix chef för anime-programsättning har gett följande kommentar om serien och Snyder:
 
- Zack Snyders uppfinningsrikedom inom visuellt historieberättande har utvecklat hela industrin och etablerat honom som en av sin generations mest utmärkande filmskapare. Vi är bortom exalterade över att arbeta ihop med honom och hans exceptionella team för att ge liv åt de ikoniska karaktärerna och historierna inom nordisk mytologi i hans oefterhärmliga stil. 
| 12 juli 2019 14:00 |