Film

Skribent

Andreas Samuelson

29 november 2023 | 19:30

Zack Snyder försvarar Amber Heard: ”Jag jobbar gärna med henne”

”Justice League”-regissören Zack Snyder försvarar Amber Heard efter alla påhopp och är öppen för att samarbeta flera gånger.
Efter upp- och nedgångar i DC:s superhjältevärld så är nu Zack Snyder redo att gå vidare. Från ett originalmanus i zombierullen ”Army of the Dead” (2021) går han nu till ett annat, den efterlängtade ”Rebel Moon - Part One: A Child of Fire” och dess direkta uppföljare ”Rebel Moon - Part Two: The Scargiver”.
 
Men han har fortfarande ett gott öga till många av de skådespelare han jobbade med under DC-tiden. Dessa inkluderar Amber Heard, som spelar havsprinsessan Mera i ”Aquaman”-filmerna och medverkade i Snyders ”Justice League” (2017).
 
Heard genomgick som de flesta vet en minst sagt infekterad skilsmässa och senare ännu stormigare rättegång med Johnny Depp. Detta ledde till personlig konkurs men även en aggressiv hatstorm online, något Snyder är starkt emot.
 
- Jag fattar inte. Om andra inte gillar henne, jag vet inte vad jag ska säga. Jag skulle iallafall jobba med henne igen på en sekund, säger Snyder i en intervju med Hollywood Reporter.
 
Han har även hållit kontakten med en annan DC-stjärna som varit i blåsväder - Ezra Miller, som haft en rad lagliga problem. Ray Fisher, som spelade Cyborg och anklagade Joss Whedon för rasism under filminspelningen, är dessutom med i Snyders ”Rebel Moon”.
 
Nu kan i vilket fall som helst Snyders fans se fram emot science fiction från hans egna kreativa hjärna och med en - förhoppningsvis - mer oproblematisk ensemble med skådespelare som Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Charlie Hunnam och Jena Malone.
 
”Rebel Moon - Part One: A Child of Fire” har digital premiär den 22 december.
| 29 november 2023 19:30 |