Serie

Skribent

Anders Eklöf

16 juli 2021 | 09:13

"Y: The Last Man" blir äntligen tv-serie i höst

En första teaser för adaptionen av serietidningen "Y: The Last Man" har dykt upp, som har varit under produktion en herrans massa år.
Under cirka 15 år har den prisbelönta serieromanen "Y: The Last Man" av Brian K. Vaughan (även känd för "Saga" och "Paper Girls") försökts göras om till en film eller tv-serie, men nu har äntligen ett nytt livstecken dykt upp. 
 
Vad som producerades som en film mellan 2007-2014 och togs över av FX för en tv-serie redan 2015 har äntligen fått en första teaser, som du kan se här.
 
 
I den lilla teasern får vi veta att 95 procent av alla flygplanspiloter, 92 procent av alla chefer och 85 procent av alla regeringstjänstemän är borta från jordens yta. Det finns inte längre några män, förutom en. 
 
Handlingen kretsar kring Yorick Brown (spelad av Ben Schnetzer, känd från "Warcraft: Beginning"), den sista mannen på Jorden som tillsammans med sin apa undersöker hur en mystisk smitta kan ha raderat ut Y-kromosomen i världen. 
 
 
Tidigare skulle "The Eternals"- och "Dunkirk"-skådisen Barry Koeghan spela Yorick, som dock blev sparkad av de dåvarande producenterna på grund av kreativa olikheter. Produktionen av tv-serien avbröts i mars 2020 på grund av pandemin, men drog igång igen i oktober. 
 
Nu är det Eliza Clark som är showrunner (som arbetat med bland annat "The Killing"). En häftig detalj är att alla avsnitt regisseras av kvinnor. Övriga skådespelare som är med är bland annat Diane Lane, Amber Tamblyn, Olivia Thirbly och Marin Ireland. 
 
"Y: The Last Man" har premiär på Hulu den 13 september i USA. Många serier av FX dyker upp på Disney+ här i Sverige, men det betyder inte nödvändigtvis att det blir så med den här serien. Det återstår att se. 
 
Har du läst serieromanen "Y: The Last Man"? Vad tror du om tv-serien? 
| 16 juli 2021 09:13 |