Film

Skribent

MovieZine

28 februari 2019 | 07:40

X-Men är tillbaka! Se den mörka trailern till "Dark Phoenix"

Spoilervarning! Jean Greys nya superkraft har fatala konsekvenser. Biopremiär 7 juni 2019.
Det har varit oroväckande tyst kring "X-Men: Dark Phoenix", trots att premiären bara är några månader bort. Kanske kan den nya trailern få upp peppen på nytt? Se hur Jean Grey kämpar mot inre demoner när en av X-Men-seriernas populäraste storylines blir film (igen):
 
 
En fet spoilervarning vore på sin plats. Trailern avslöjar nämligen att en av mutanterna dör. I en intervju med EW.com bekräftar regissören Simon Kinberg att Mystique blir dödad av Jean Greys okontrollerbara kraft:

- Tanken var att visa att den här filmen inte liknar de andra X-Men-filmerna. Det är en film där chockerande saker händer, intensiva och dramatiska saker. Folk kan inte bara falla av en byggnad, damma av sig och gå iväg. Det är grundat i en verklighet. Och ännu mer än så, det är för att visa att Jean/Dark Phoenix är ett riktigt hot mot alla, även X-Men.
 
Mystiques död innebär att Jennifer Lawrence lämnar filmserien efter fyra filmer. Det är också vad som kommer att splittra X-Men, där några vill rädda Jean och andra vill döda henne. förklarar filmskaparen:

- Det stämmer. Mystiques död splittrar alla inom familjen, inte minst Magneto. Vänner blir fiender och fiender blir allierade. För mig finns det en metafor, det är som när någon i din familj tappar kontrollen, vare sig det beror på droger eller mental hälsa eller något mindre. Frågan är: när ger man upp på dem? Hur länge ska man hålla fast vid hoppet?

Kinberg berättar också om Jessica Chastains karaktär:

- Hon spelar en utomjording. Hon kommer från en annan planet. När man ser kraften som tar över Jean är det inte en soleruption, det är en utomjordisk kraft. Chastains karaktär söker efter den, vilket leder henne till Jorden och till Jean. Det är en kraft som hon antingen vill kontrollera eller förgöra.
 
"X-Men: Dark Phoenix" får svensk biopremiär den 7 juni. Hur stora är era förväntningar på filmen?
| 28 februari 2019 07:40 |