Skribent

Alexander Kardelo

20 augusti 2014 | 16:30

WTF: I Kina är det tillåtet att SMS:a på bio

Inte nog med det - SMS:en kan komma att visas upp för alla på bioduken.
De flesta av oss är överens om att mobilanvändande inte hör ihop med en trevlig bioupplevelse (läs krönikan som uppmanar SF Bio med flera att införa nolltolerans på biografen). 

Men i Kina föredrar man tydligen att göra saker och ting lite tvärtom. Där har en del biografer lanserat tjänsten ”Bullet screens”, där filmpubliken kan SMS:a med varann och kommentera vad som händer under filmens gång. 

Stör du dig på skurken? Är hjälten en riktig heting? Låt biogrannarna få veta - alla SMS visas upp direkt på filmduken. 

Enligt en artikel i Hollywood Reporter handlar det om att försöka nå ut till ungdomar, som är vana vid att hantera mobilen medan de ser på film. Men - lyckligtvis - inga ”Bullet screen”-visningar om inte filmskaparna själva gått med på det.

En intervjuad filmregissör svarar:

- Vi undersöker hur publiken reagerar på det här och hur det påverkar filmupplevelsen. På sätt och vis sätter vi regissören och tittaren på samma nivå, och jag tror att många åsikter från publiken är hjälpsamma för filmmakarna.

Reaktionen från den kinesiska biopubliken har hittills varit blandad. Det finns de som störs av SMS:en på bioduken, men också de som tycker det känns spännande:

- Det handlar om förändring. Inte så annorlunda från när popcorn först kom till biograferna och många protesterade för att det kunde påverka filmupplevelsen, säger en biobesökare.

Vill du kunna använda mobilen på bio? Kommentera nedan.

Läs också:

| 20 augusti 2014 16:30 |