CANNES 2022

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2022 | 11:00

Woody Harrelson hyllar Ruben Östlund: "En mästare på det han gör"

"Ruben Östlund är en mästare på det han gör", säger Cannes-aktuelle Hollywoodstjärnan.
I förra filmen hade Elisabeth Moss en av huvudrollerna. Nu jobbar svenske Ruben Östlund återigen med en internationell ensemble, där namn som Henrik Dorsin och Carolina Gynning möter Harris Dickinson ("The King's Man") och Woody Harrelson. 
 
Den sistnämnde spelar marxistisk kapten på en lyxkryssning där de rika och vackra ser fram emot en avkopplande semester, kantad av fina middagar och champagne. Några av filmens mest minnesvärda scener utspelar sig ombord under en storm, då svår sjösjuka slår till och alla börjar kräkas, till kaptenens stora förtjusning.
 
Under gårdagens presskonferens passade Woody Harrelson på att hylla Ruben Östlund och hans skruvade, satiriska humor:
 
- Det var en ära att få vara en del av filmen. Ruben är en mästare på det han gör. Han kan göra dig extremt obekväm, han kan få dig att tänka, han kan ge dig en känsla av mening, att det finns ett syfte med att se filmen. Och kanske viktigast, han får dig att skratta. Det är en riktig tripp. 
 
 
Hur lockades han då till rollen? Woody svarar:
 
- Ruben är ju en maestro, så... Självklart var jag intresserad av att jobba med honom. Jag blev tillfrågad. Det var inte så att jag tog kontakt med honom. Men jag kommer vara med i hans nästa film vare sig han vill eller inte, skrattar Woody. När jag väl hade läst manus var det helt fenomenalt. 
 
"Triangle of Sadness" får svensk premiär 7 oktober.
| 23 maj 2022 11:00 |