Serie

Skribent

MovieZine

6 december 2022 | 09:15

William Spetz står bakom nya Netflix-serien ”Tore”

Serien beskrivs som "en svensk feelgoodbad-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont". Premiär 2023.
När den 27-årige Tore förlorar den viktigaste personen i sitt liv i en sopbilsolycka gör han allt för att trycka undan sin sorg. 
 
På dagarna jobbar han vidare på sin pappas begravningsbyrå som om ingenting har hänt och flirtar friskt med den nye floristen. Om nätterna etablerar han sig på en gaybåt inne i stan, och kommer för första gången i kontakt med alkohol, sex och droger.
 
Idag presenterar Netflix den kommande svenska serien "Tore", som är skapad och skriven av skådespelaren och manusförfattaren William Spetz ("Dag för dag", "Filip och Mona"). Den beskrivs som "en feelgoodbad-berättelse om att springa ifrån allt som gör ont och samtidigt försöka ta reda på vem man egentligen är".
 
Produktionen av "Tore" har precis påbörjats i Stockholm. Serien är regisserad av Erika Calmeyer och utöver William Spetz i rollen som Tore syns bland andra Sanna Sundqvist, Peter Haber, Hannes Fohlin och Carlos Romero Cruz
 
- Jag tror inte att vi är skapta för att kunna hantera när någon vi älskar dör. Det blir liksom ett glapp i hjärnan där man inte vet var man ska ta vägen. Jag tror det glappet är upphovet till mycket smärta men också mycket komik. Och det var nog det glappet som inspirerade mig att skriva ”Tore”, säger William Spetz i ett pressmeddelande.
 
"Tore" har global premiär på Netflix under 2023.
| 6 december 2022 09:15 |