Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 mars 2022 | 07:55

Will Smith blev ombedd att lämna Oscarsgalan efter ni-vet-vad

Han vägrade, och fick istället ta emot pris.
Tre dygn efter den omskrivna Oscarssmällen meddelar Akademin att man kommer diskutera vilka "disciplinära åtgärder" som känns passande när en Oscarsnominerad stjärna klappar till en presentatör i nyllet.
 
Deadline skriver att Will Smith kan bli utesluten som medlem i Akademin efter det våldsamma tilltaget mot Chris Rock på söndagens gala. I mitten av april ska styrelsen ta en kik i stadgarna och se vad som egentligen gäller. 
 
I samma veva meddelas att Smith blev ombedd att lämna galan kort efter incidenten. En diskret förfrågan ska ha ställts av galans producenter till hans agent på plats. Stjärnan vägrade - och plockade gråtande upp en skinande ny Oscarsstatyett för filmen "King Richard" bara några ögonblick senare.
 
"Medan vi vill klargöra att Mr. Smith ombads lämma ceremonin och vägrade, inser vi också att vi kunde ha hanterat situationen annorlunda", skriver Akademin i ett nytt uttalande. 
 
Foto: Oscars.org
 

Chris Rock: "Processar fortfarande vad som hände"

 
Komikern Chris Rock, som kläckte det olämpliga skämtet om Jada Pinkett Smiths sjukdom på Oscarsgalan, har för första gången kommenterat kvällen. Under en standup-show igår möttes Rock av långa stående ovationer, enligt Hollywood Reporter, innan han frågade publiken: "Så hur var er helg?" 
 
- Jag har inte mycket att säga om det som hände, ifall ni kom för att höra det. Jag har en hel show som jag förberett innan helgen, och jag processar fortfarande vad som hände. Någon gång kommer jag att prata om den där skiten. Och det kommer bli seriöst, och det kommer bli roligt, sade Rock.
 
| 31 mars 2022 07:55 |