Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

4 januari 2016 | 21:35

Will Smith är också ledsen över att hans karaktär dog efter "Independence Day"

"Det var förskräckligt".
Trailern till "Independence Day: Resurgence" anlände för en tid sedan till mångas glädje, men var hade Will Smiths karaktär Steven Hiller tagit vägen? Grabben som var med och räddade världen där för 20 år sedan?

Jo, på en speciell hemsida avslöjades det att han dött bara några år efter händelserna i den första filmen, till följd av att ett test av utomjordisk teknologi gått åt pipsvängen.

I en intervju med Yahoo kommenterar Will Smith själv saken:

- Jag arbetade på "Suicide Squad" när de spelade in "Independence Day: Resurgence". Roland (Emmerich) och jag hade snackat om det. Trailern ser riktigt cool ut. Jag kommer att sitta där med tårar i ögonen när filmen kommer ut. Det var fruktansvärt när jag fick reda på att min karaktär hade dött.

Inte bara fansen av Smiths cigarrtuggande stridspilot blev ledsna av beskedet alltså. Roland Emmerich förklarade förra året lite mer ingående varför Smith till sist bestämde sig för att stå över den efterlängtade uppföljaren:

- Nära starten av projektet ville jag arbeta med honom och han var väldigt exalterad över att vara med, men efter ett tag så tröttnade han liksom på att göra uppföljare, och han gjorde en annan sci-fi-film ("After Earth") som var hans "far och son"-historia", så han bestämde sig för att tacka nej.

Här är trailern till "Independence Day: Resurgence":


Filmen får premiär den 29:e juni.
| 4 januari 2016 21:35 |