Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 maj 2016 | 16:00

5 skådisar som borde spela Pennywise i Stephen Kings "Det"

"The Revenant"-skådisen Will Poulter har hoppat av.
Den 8:e september 2017 får "It: Part One" premiär men det är fortfarande oklart vem som ska spela den klassiska clownen Pennywise i filmatiseringen av Stephen Kings bok. Will Poulter, mest känd för "Maze Runner"-filmerna, var klar för rollen när Cary Fukunaga skulle regissera, men sedan den senare hoppade av har Poulters status varit oklar. Nu rapporterar dock Variety att Poulter hoppat av projektet på grund av en schemakonflikt. 

Så vem borde spela Pennywise då? Vi har tagit fram fem förslag!

Willem Dafoe
Det skulle knappt behövas något smink om Dafoe tog rollen; hans förmåga att le som på bilden ovan gör honom helt enkelt perfekt för rollen. Dessutom är han ju en fenomenal skådis till råga på allt.

Aubrey Plaza
Ett oortodoxt val men Plaza har bevisat att hon kan spela hatisk i "Parks and Recreation", där hon som bekant spelade April. Hade varit intressant att se vad hon skulle kunna göra med Pennywise.

Walton Goggins
Tarantino-favoriten Goggins är snart aktuell med miniserien "Six" men vi har tidigare sett honom i allt från "The Hateful Eight" till "Sons of Anarchy".

Michael Pitt
Förevigt definerad av sin roll som vitklädd psykopat i "Funny Games". Behärskade då till fullo att skrämma slag på både oss som tittade och på den stackars familjen i filmen, och det med väldigt små medel.

Jim Carrey
Det brukar ofta bli bra när talangfulla skådisar får roller som de vanligtvis inte förknippas med. Vi vill se Jim Carrey anamma sin mörka sida och gå all in med alla tiders läskigaste och obehagligaste clown-tolkning. Gärna sminkad bortom igenkänning. Hade kunnat bli ruggigt!

Vem av ovanstående 5 tror du hade varit bäst i rollen?
| 3 maj 2016 16:00 |