Serie

Skribent

MovieZine

15 juli 2022 | 17:40

"Stranger Things"-skådespelaren avslöjar: "Will är 100 procent bög"

Nu behöver vi inte spekulera längre: Will i "Stranger Things" är gay, även om tv-serien fortfarande undviker att tala klarspråk.
Alla "Stranger Things"-fans kan sluta spekulera. Även om serien har tassat runt frågan med karaktären Wills sexualitet och ännu inte låtit grabben komma ut ordentligt, har det varit mer eller mindre tydligt att han är gay och kär i sin vän Mike.
 
Nu reder skådespelaren själv ut den stora frågan i en intervju med Variety. Noah Schnapp har tidigare sagt att Wills läggning är "upp till publiken att tolka", men inte längre:
 
- Det är rätt tydligt att Will har känslor för Mike. De har dragit ut på det avsiktligt under de senaste säsongerna. Det hintades om det från första början. Och speciellt i säsong 4 kämpade Will med att inte veta om han skulle bli accepterad som han är (...) Det är därför så många har kommit fram till mig och berättat hur mycket karaktären har betytt för dem.
 
Large 91f6acfa898018c7cf174cdf72493e7e t 2 unit 04709 r
 
Noah Schnapp, idag 17 år, har spelat Will sedan han var 11. Han menar att det fanns ledtrådar till karaktärens sexualitet redan i den första säsongen, och ryktena har bara växt med årens gång. Men fram tills nu har både skådespelaren och seriens skapare undvikit frågan.
 
- Nu är det 100% klart - han är bög och han älskar Mike. Men det tog sin tid. Jag tycker de skötte det snyggt, för det hade varit så lätt att plötsligt göra en karaktär gay. De skriver honom som en verklig karaktär med en verklig resa och en verklig kamp, säger Schnapp.
 
 
 
Vi får se mer av Will och hans eventuella komma-ut-våndor i den femte och sista säsongen av "Stranger Things", på Netflix någon gång 2023-2024.
| 15 juli 2022 17:40 |