Film

Skribent

Viktor Eriksson

22 januari 2024 | 17:45

Will Ferrell gör dokumentären "Will & Harper" om sin transkompis

Skådespelaren säger att han tidigare hade “noll kunskap” om transgemenskapen.
Will Ferrell är just nu på filmfestivalen Sundance i USA för att leta efter en distributör till sin nya dokumentär “Will & Harper”, rapporterar Variety.
 
Dokumentären handlar om en roadtrip som Will Ferrell tar med sin vän Harper Steele som kom ut som trans 2022. De två vännerna träffades ursprungligen på “Saturday Night Live” där Harper var manusförfattare mellan 1995 och 2008.
 
– Det var för tre somrar sedan som Harper mejlade flera av hennes vänner med rubriken “Här kommer något annorlunda”, säger Will Ferell till Variety och fortsätter.
 
– Hon förklarade att han skulle genomgå en transition och vi var förstås alla uppspelta över att höra nyheten och överraskade att höra nyheten. Alla har varit extremt stöttande och uttryckt kärlek… men det öppnade också upp för frågor som, hur kan vi hjälpa dig? Vad behöver du från oss?
 
Will Ferrell säger att han tidigare hade i princip “noll kunskap” om transgemenskapen.
 
– Så allt var nytt för mig, vilket gör mig så uppspelt över den här filmen och att få dela den med världen. Det är en chans för alla oss i cis-gemenskapen att ställa frågor och också lyssna och finnas där som vänner och diskutera den här resan.
 
– Det är en berättelse om en cis-vän till en transperson som måste göra en egen transition, säger Harper Steele, till Variety.
| 22 januari 2024 17:45 |