Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 juni 2022 | 08:00

Will Arnett spelar den onda clownen Sweet Tooth i "Twisted Metal"

"Arrested Development"-skådisen Will Arnett tar på sig rollen som den galna clownen Sweet Tooth i tv-serien baserad på spelen "Twisted Metal".
Det är tidigare bekräftat att Playstation-klassikern "Twisted Metal", som handlar om galningar som slåss med vapenutrustade bilar, ska bli tv-serie av manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick ("Deadpool", "Zombieland").
 
Vi vet sedan tidigare att Marvel-skådisen Anthony Mackie ("The Falcon and the Winter Soldier") ska spela huvudrollen John Doe, som får ett uppdrag att frakta ett mystiskt paket över den postapokalyptiska ödemarken. 
 
Nu är det även klart att Will Arnett, som gjort sig känd i tv-serier som "Arrested Development" och "Bojack Horseman", ska låna ut sin röst till den ikoniska karaktären Sweet Tooth i tv-serien. Arnett är även exekutiv producent för serien.
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Sweet Tooth beskrivs som en rolig men fruktansvärd man som är lika emotionell som han är slug. Han åker runt i staden Lost Vegas och dödar folk hejvilt med sin modifierade glassbil. Karaktären kommer att fysiskt porträtteras av wrestlaren Samoa Joe, medan Will Arnett gör rösten.
 
Bakom tv-serien ligger Michael Jonathan Smith, som är känd för sitt arbete med "Cobra Kai". "Twisted Metal" kommer ha avsnitt på 30 minuter och beskrivs som en actionkomedi, om en man som måste frakta ett paket över den postapokalyptiska ödemarken i hopp om ett bättre liv.
 
Sony och Playstation Productions satsar hårt på att filmatisera sina populära spel, då de nyligen dragit in mängder av stålar på biointäkterna från "Uncharted"-filmen och har andra projekt på gång som tv-serien baserad på "The Last of Us" på HBO Max och en Netflix-serie av "Horizon Zero Dawn".
 
"Twisted Metal" kommer streamas på Peacock TV, som än så länge inte finns i Sverige.
 
Har du spelat "Twisted Metal"-spelen? Vad tror du om tv-serien?
| 2 juni 2022 08:00 |