Serie

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2018 | 11:00

”Westworld” tappade tittare under andra säsongen

30 procent färre såg säsongsfinalen i USA. Har ”Westworld” blivit för invecklat för sitt eget bästa?
Mixen av sci-fi, vilda västern och en twistfylld handling fortsätter att göra "Westworld" till något av det mest spännande och fantasikittlande på tv. Men under andra säsongen, som nyss tog slut, verkar många tittare ha tröttnat på intrigerna.

Variety skriver att söndagens säsongsfinal lockade 1.6 miljoner amerikanska tittare. Det är en nedgång med 30 procent jämfört med finalen i säsong ett, och 24 procent färre tittare än på säsongens första avsnitt (som sågs av 2,1 miljoner).

Den första säsongen snittade på 1,8 miljoner tittare per avsnitt, medan andra säsongen fick nöja sig med 1,6 miljoner per avsnitt. Men Variety räknar också med att ungefär 10 miljoner amerikaner kommer att ha sett varje avsnitt vid ett senare tillfälle och via streaming, så det ser inte helt mörkt ut för HBO:s påkostade serie.
 
Själv älskade jag den första säsongen, men hade svårt att komma in i den andra och är just nu bara halvvägs genom säsongen på HBO Nordic. Jag kan absolut förstå de tittare som droppar av, eller sparar alla avsnitt för att bingetitta vid ett senare tillfälle.
 
”Westworld” har redan fått grönt ljus för en tredje säsong. Vi får se om seriens manusförfattare Jonathan Nolan och Lisa Joy kan vända den nedåtgående trenden.
 
Följer ni fortfarande "Westworld"? Kommentera nedan.
| 27 juni 2018 11:00 |