Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 maj 2021 | 13:50

"Westworld"-skaparna gör psykologisk skräckserie åt Amazon Prime Video

Jonathan Nolan och Lisa Joy lämnar kommer att skapa den nya antologiserien "Unknown" och andra projekt hos Amazon Prime Video framöver.
Deadline rapporterar att Amazon Prime Video har beställt en första säsongen av antologiserien "Unknown" från "Westworld"-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy. De kommer att skapa den nya skräckserien tillsammans med Cragi Macneill ("Them", "Castle Rock") och Clay Chapman, som ligger bakom skräckfilmen "The Boy".
 
Handlingen kring den första säsongen av "Unknown" kommer att kretsa kring en bror och syster som återvänder till Texas Killing Fields, där de stöter på en mörk kraft som har tagit över området de växte upp i. Tanken är att blanda folklore och blodig historia kring verkliga brott. I området som säsongen kommer att utspela sig i har 30 unga kvinnor hittats mördade sedan 1970-talet och endast ett fåtal av morden har klarats upp. Blandningen av skräck, folklore och true crime kommer sannolikt att få många att ge den nya serien en chans.
 
Nolan och Joy skrev i början av 2019 på ett kontrakt med Amazon Studios att skapa nya projekt hos där istället för hos HBO. De har sedan tidigare redan börjat arbeta på sci-fi-serien "The Peripheral" och kommer nu alltså även att börja arbeta på "Unknown". Det är i nuläget fortfarande oklart när den första säsongen kommer att vara klar för premiär.
 

Läs också: Sci-fi-serien "Westworld" är redan klar för en fjärde säsong hos HBO

 
Kommer du att ge "Unknown" en chans när det väl är dags för premiär? Kommentera gärna nedan!
| 7 maj 2021 13:50 |