Serie

Skribent

Alexander Svensson

21 mars 2024 | 16:05

Välj sida i två nya trailers för "House of the Dragon"

Säsong 2 av HBOs serie om oklara successionsregler och arga drakar kommer i juni. Det firas med inte bara en utan två nya trailers.
I juni är det dags att återvända till Westeros för för mer eld, blod och drakar i säsong två av “House of the Dragon”!
 
Huset Targaryen har delats i tu: på ena sidan drottning Rhaenyra (Emma D’Arcy) och hennes make/farbror Daemon (Matt Smith). På den andra hittar vi unge kung Aegon (Tom Glynn-Carney) uppbackad av mamma Alicent (Olivia Cooke) och våldsamme lillebrorsan Aemond (Ewan Mitchell). De två sidorna tar namn ifrån de färger som burits av Rhaenyra (svart) och Alicent (grön).
 
Kung Aegon II Targaryen, tronkandidat för the Greens
 
På grund av oklar successionsordning så drabbar de två sidorna samman om Järntronen, och resten av Westeros tvingas välja sida. Att bägge sidor har tillgång till eldsprutande drakar gör inte heller konflikten mindre förödande.
 
Utöver ovan nämnda namn så får vi även se skådespelare som Rhys Ifans, Eve Best, Steve Toussaint, Sonoya Mizuno, Jefferson Hall och Matthew Needham återvända i den nya säsongen. Nytillskott är bland andra Gayle Rankin, Freddie Fox, Abubakar Salim, Tom Taylor och Simon Russell Beale.
 
Drottning Rhaenyra Targaryen, tronkandidat för the Blacks.
 
Med tanke på att Westeros är uppdelat i två så vill HBOs marknadsföringsteam inte vara sämre. Man har helt enkelt släppt inte bara en utan två sprillans nya trailers, en som fokuserar på Rhaenyras gäng (The Blacks), och en på kung Aegon (The Greens). Se bägge nedan.
 
Säsong 2 av "House of the Dragon" består av åtta avsnitt och har premiär den 16 juni på Max.
 
 
| 21 mars 2024 16:05 |