Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

25 februari 2024 | 14:00

Werner Herzog såg 30 minuter av "Barbie": "Ett rent helvete"

Den legendariske regissören gör en Oliver Stone och yttrar åsikten som kan visa sig kontroversiell.
Den legendariske och egensinnige filmskaparen Werner Herzog gästade i helgen den brittiske journalisten Piers Morgans YouTube-program "Uncensored" för en intervju av det längre slaget, för att prata såväl karriär som världslaget och en massa däremellan (hela intervjun finns inbäddad längst ner i artikeln).
 
Mot slutet av programmet ställde Morgan den kanske viktigaste frågan av de alla, speciellt nu i gala- och prisutdelningssäsongen; om han föredrar "Oppenheimer" eller "Barbie":
 
- Jag har inte sett "Oppenheimer" ännu, men jag kommer att göra det. "Barbie" lyckades jag se den första halvtimmen av. Jag var nyfiken och ville se den för att jag var nyfiken. Och jag har fortfarande inget svar, men jag har en misstanke - kan det vara så att Barbies värld är ett rent helvete? För en biobiljett kan du som publik bevittna ett rent helvete, så nära det går att komma. Jag vet inte än, Piers Morgan, ge mig en chans att titta på hela. Jag måste se hela grejen först.
 
Det käns inte alldeles tydligt om Herzog menar att filmen är ett helvete att försöka ta sig igenom, eller om han menar att den verkar utspelas i någon form av helvete. Kanske är det båda.
 
Men eftersom Piers Morgon gör sin åsikt tydlig (han hatar den) utan att regissören protesterar så lutar jag åt att det första alternativet.
 
Vem vet, om han till slut tar sig igenom filmen får han kanske likt Oliver Stone anledning att pudla. Ingenting är omöjligt, speciellt inte med Werner Herzog.
 
"Barbie" finns tillgänglig för streaming på HBO Max.
 
Du kan kolla in hela intervjun med Werner Herzog här:
 

Läs också: Prime Video har nu en av de galnaste dokumentärerna någonsin - huvudpersonen blir uppäten av ett djur

 
| 25 februari 2024 14:00 |