Film

Skribent

MovieZine

26 maj 2020 | 18:40

We Are One: Här är programmet för Youtubes filmfestival

Youtubes nya filmfestival är global och gratis, med start fredagen 29 maj.
Flera av världens stora filmfestivaler har fått ställa in eller skjuta på sina datum, med anledning av den pågående coronapandemin. Däremot får världens cineaster en alternativ festival på Youtube, där både Berlin, Tribeca, Cannes, Venedig, Toronto och många fler är med och skapar programmet.

Vi har tidigare skrivit om festivalen We Are One, som blir global och gratis under perioden 29 maj till 7 juni.

Idag släpps programmet med bland annat 34 långfilmer och 71 kortfilmer, varav 33 är dokumentärer. Totalt över 100 filmer inklusive 13 världspremiärer utlovas. Tyvärr - och kanske inte så överraskande - är det inga stora titlar inblandade, men filmälskare lär förhoppningsvis hitta något nytt och intressant i utbudet. 
 
Bland annat visas "Alteration", en sci-fi-kortfilm i VR med Bill Skarsgård i huvudrollen, och svenska kortfilmen "Ingen lyssnar" av Elin Övergaard.
 
Missa inte heller att ta en titt bland de 16 paneler som kommer göras tillgängliga. Här finns samtal med filmskapare som Guillermo del Toro, Steven Soderbergh och David Cronenberg, hämtade ur arkivet hos några av de medverkande filmfestivalerna.
 
 
Filmfestivalen We Are One börjar på fredag 29 maj på Youtube.com/WeAreOne.
 
 
Hittade du något lockande i festivalprogrammet? Kommentera nedan.
| 26 maj 2020 18:40 |