VIDEO

Skribent

Alexander Kardelo

15 december 2022 | 14:30

Warner Bros firar 100 år av ikoniska historier

Se skryt-trailern som tar oss på en resa från landet Oz och Casablanca till Hogwarts och The Matrix.
Det var den 4 april 1923 som de fyra bröderna Warner - Harry, Albert, Sam och Jack - startade företaget som snart skulle räknas till Hollywoods största filmstudios. Inför det kommande 100-årsjubileet vill Warner Bros påminna oss alla om några av de fantastiska filmer och ikoniska historier som fötts innanför dessa studioväggar under det senaste decenniet.
 
Gemene man i biopubliken gör kanske ingen större skillnad på WB, Universal, Paramount eller MGM - det är egentligen bara Walt Disney som lyckats etablera ett konsekvent varumärke som de flesta känner något starkt för.
 
Därför är det ganska fint med såna här skrytrullar, där man får en tillbakablick på filmhistorien och påminnas om allt som just Warner Bros har gett oss genom åren. Från klassiska storfilmer som "Casablanca" och "Trollkarlen från Oz" till moderna klassiker som "Sagan om ringen" och "Harry Potter"-filmerna. Det var här som James Deans stjärna föddes och som Clint Eastwood blev Dirty Harry med hela världen. Ja, till och med tv-serien "Vänner" fick halka in på ett hörn.
 
En extra stjärna i kanten för berättarrösten, som genast känns igen:
 
 
Videon ovan är en del av studions globala kampanj "Celebrating Every Story" som ska sträcka sig från streamingtjänsten HBO Max till diverse evenemang och konserter, skriver Deadline. Vi kommer bland annat bjudas på en dokumentärserie i tre delar med en djupare inblick i filmstudions historia.
| 15 december 2022 14:30 |