Film

Skribent

Mats Karlsson

6 juni 2013 | 00:01

Warner Bros bytte tre filmer mot Nolans "Interstellar"

Rättigheterna till "Friday the 13th", "South Park" och en hemlig film blev priset för bytesaffären.

Warner Bros har Christopher Nolan att tacka för de senaste årens ekonomiska framgångar, framför allt för "Batman"-trilogin. När det blev klart att Christopher Nolan skulle gå vidare med "Interstellar" ville givetvis Warner Bros lägga vantarna på den filmen och det lyckades de också göra till slut. Men de fick betala Paramount med tre andra filmrättigheter, för att de skulle få den äran att ansvara för Nolans science fiction-film.

Enligt Hollywood Reporter lämnade de över rättigheterna för filmerna "Friday the 13th" och "South Park" till Paramount och i gengäld fick de Nolans "Interstellar". Paramount och Warner Bros var båda inblandade i remaken av "Friday the 13th" som kom 2009 och nu måste Paramount göra en uppföljare inom fem år om de inte ska förlora rättigheterna. Samma tidsperiod gäller för en filmatisering av "South Park".

Men förutom de två filmrättigheterna får Paramount bli medfinansiär till en av Warner Bros mer högprofilerade filmer. Vilken film det kan bli tal om avslöjar man inte.

| 6 juni 2013 00:01 |