Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

19 november 2015 | 17:00

"Warcraft: The Beginning" använder mindre CGI än du tror

Det säger i alla fall skådespelarna från filmen.
En rädsla många känt inför kommande "Warcraft: The Beginning" är att den rena mängden datoreffekter ska ta fokus från historien och karaktärerna. Än värre skulle det såklart vara om effekterna inte höll måttet rent kvalitetsmässigt. Efter trailern finns farhågorna definitivt kvar, men filmens skådisar bedyrar i en intervju med io9 att filmen trots allt är mer verklig och grundad än vad man först kan tro.

Paula Patton, som spelar Garona, säger:

- När de stängde dörren till studion där vi spelade in så blev det som en riktig skog. Allting var i full skala och vi hade våra hästar därinne och vi hoppade från riktiga träd och sådant. Och sedan fick vi bestiga berg som våra set designers byggt också. Så vi fick verkligen komma in i universumet på riktigt och det gav oss en känsla av hopp och upphetsning.


Paula Patton som orch/människo-korsningen Garona.

Dominic Cooper spelar människokungen Llane, och han säger:

- Skala är en stor del av "Warcraft". Jag gick klädd i en helt enorm guldrustning. Vi var tvungna att slåss, vi var tvungna att rida på hästar, vi var tvungna att marschera. Och det var otroligt. Det gav dig verkligen en känsla av hur fysiskt allt är. Axelskydden gjorde axlarna typ åtta gånger större än de egentligen är. De ger dig en enorm närvaro på vita duken. - Skalan är så enorm att man väldigt lätt kan förlora sig själv i den. Regissören har så mycket att fokusera på att det är lätt att bli distraherad och tappa fokus från karaktärerna och skådespeleriet i filmen. Men det verkade alltid vara Duncan Jones prioritet. Oavsett hur storskaligt det blev så ville han vara säker på att historien som han ville berätta faktiskt blev berättad.Handlingen i "Warcraft: The Beginning" följer det allra första "Warcraft"-spelet, "Orcs & Humans", handling, där orchernas hemvärld förstörs och rasen bestämmer sig för att invadera människornas värld, Azeroth, via en dimensionsportal. Filmen får premiär den 27:e maj nästa år.

Här är trailern:

| 19 november 2015 17:00 |