Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

6 april 2016 | 11:00

En livs levande tiger i nästa "The Walking Dead"? Mycket troligt

Det här är vad vi kommer att få i nästa säsong av "The Walking Dead".
Efter den stora cliffhangern under säsongsavslutet av "Walking Dead" som vi skrev om i måndags, är det många fans som hotar med att bojkotta serien. Medan skaparna menar på att det jobbiga slutet får sin belöning i nästa säsong, blev många bara sura över regissörens beslut att underhålla information. Men om du är villig att ta till dig skaparnas vädjan om tålamod och förståelse, finns det potentiellt spännande saker att se fram emot i säsong 7 i höst. 

1. En livs levande tiger
Det finns goda skäl att förvänta sig en tiger i nästa "Walking Dead" - och ingen CGI heller! I den nyss avslutade säsongen fick vi se två ännu okända karaktärer som korsade Carols och Morgans väg. "Walking Dead"-läsare anar nu att dessa karaktärer kommer att presenteras som överlevare från "The Kingdom" - ett annat gäng som likt Ricks Alexandria-läger har sin egen ledare - med en tiger.

Denna ledares namn är King Ezekiel och är en överlevande djurskötare ifrån ett zoo. Vid sin sida har han Shiva - en överlevande tiger. Dessa två karaktärer introduceras i nummer 108 av serietidningen, vilket bara är 8 nummer efter Negans entré, som presenterades i helgens avsnitt.

Robert Kirkman som tecknar serien och jobbar med TV-serien har tidigare hintat om att det kan dyka upp en tiger på TV. ComicBook.com ställde frågan till TV-seriens manusförfattare och producent Scott M. Gimple och han förnekar inte att en tiger kan närvara på inspelningen.

- Det är en väldigt smart formulerad fråga då det tvingar in mig i ett hörn där jag måste spoila. Jag tänker svara lite fräckt att vi kan ha med en hel del saker på inspelningen och att folk helt enkelt får vänta och se. Om jag var i publiken skulle åtminstone jag vilja se den där tigern.

Det kan väl liva upp blodsbadet lite att få se en stor kissekatt leka med maten lite?

2. Det blir mer blod och inälvor än tidigare
Vem älskar inte gore? Så här säger Scott M. Gimple, manusförfattare och producent, till TVLine om nästa säsong (med hela tre "väldigt"!):

- Vi kommer att utmana gränserna när det kommer till blod och inälvor. Säsongen kommer att börja väldigt, väldigt, väldigt mörkt. Men inte hela säsongen. Det kommer inte att bli mörker efter mörker. Världen kommer att expandera ännu mer. Vi kommer att ha en stor variation av miljöer och stämningar. Jag är väldigt exalterad över alla de olika historier vi kommer att berätta, en stor blandning... Det kommer förmodligen att bli den största blandningen av berättelser vi har haft hittills.

Nu följer spoilers: om du inte vet vad som hände i slutet av Säsong 6 bör du sluta läsa nu.

3. Kan vi gissa vem som dog?
- Jag tror inte att det finns något sätt, säger Gimple. Det finns en del ledtrådar som kan hjälpa fans att utesluta somliga karaktärer ur riskzonen, men jag tror inte att någon kan lista ut vem som dog.

Regissören bakom det sista avsnittet, Greg Nicotero, avslöjar enligt MovieWeb att ingen av skådisarna känner till vem som är död heller. Tagningarna där Negan pekar ut sitt offer och slår in skallen på hen med sitt taggtrådsutrustade basebollträ spelades in efter att resten av ensemblen hade gått hem från inspelningen.

Spekulationerna fortsätter alltså tills den 9 oktober, då säsong 7 är tillbaka. Om du tänker bojkotta "Walking Dead" från och med nu för att hämnas på skaparnas lek med dina känslor, bör du bojkotta efter säsongspremiären, som sägs avslöja vem som dog.

Tänker du fortsätta att följa "The Walking Dead"? Vad behövs i serien?
| 6 april 2016 11:00 |