Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 april 2016 | 17:00

"Walking Dead": allt du behöver veta för att hantera säsongsfinalens cliffhanger

Förstenad och mållös? Serieskaparna har åtminstone några tröstande ord till de chockerade fansen efter det omtalade säsongsavslutet i helgen. (Spoiler-varning om du inte har sett slutet på Säsong 6 ännu!)
Denna artikel innehåller stora spoilers för avslutet på Säsong 6 av "The Walking Dead".

"Eeny, meeny, miny moe"...

Avsnittet som släpptes i söndags på HBO introducerade serietidningens skurk Negan (Jeffrey Dean Morgan) med sitt vapen Lucille: ett basebollträ inlindat i taggtråd. Han har sin egen grupp överlevare att se efter och när han har Ricks gäng framför sig, bakbundna på knä, olar han sadistiskt emellan dem vem han ska slå in skallen på. Fans sitter på helspänn då deras favorit är i fara, men lämnas i ovisshet, då avsnittet klipper till svart bild utan att avslöja vem som dog. Svaret kommer först i Säsong 7 - en lång väntan.- Vad tittarna såg i slutet är faktiskt slutet på historien, sade producenten och manusförfattaren Scott M. Gimple på söndagens "Talking Dead". När vi avslöjar vem som tog emot slaget börjar en ny historia. Vad effekten av det blir: vad som sker med de andra, hur de reagerar, hur deras världsbild förändras... Det är nästa kapitel i berättelsen.

Producenterna - inklusive serietecknaren Robert Kirkman - bekräftar att någon från Ricks läger definitivt dog. Men de säger inte vem. I serietidningen är offret Glenn, men TV-serien behöver inte nödvändigtvis följa samma spår. Istället finns det hela elva tänkbara kandidater som Negan precis kan ha mördat: Rick (Andrew Lincoln), Michonne (Danai Gurira), Glenn (Steven Yeun), Daryl (Norman Reedus), Rosita (Christian Serratos), Carl (Chandler Riggs), Maggie (Lauren Cohan), Aaron (Ross Marquand), Eugene (Josh McDermitt), Abraham (Michael Cudlitz) eller Sasha (Sonequa Martin Green).

För att undvika att läsarna av serien ska kunna lista ut vem som mördats i TV-serien, valde man att kasta om ordningen som Negan olar emellan de potentiella offren, men för den som har ögonen med sig ska det finnas ledtrådar att gå på, enligt Kirkman. En ledtråd är att karaktären är "kär och omtyckt av alla".

- Visst, folk är upprörda över hur Negan bara kommer in och mördar en väldigt kär karaktär som är omtyckt av alla, men från hans perspektiv är han den sanna hjälten, som i fallet med många andra skurkar och om vi hade följt hans resa istället hade vi stått på hans sida.

Så ja, din favoritkaraktär kan definitivt vara en ex-överlevare nu. Ju mer älskvärd, desto större risk! Det fina i kråksången är dock att filmteamet lovar att det kommer att vara värt det i slutändan.

- Vi måste skriva ett avsnitt som rättfärdigar det nu, säger Gimple. Vi måste skapa något som är så bra och så starkt att man känner "okej, jag kan gå med på det". Det är vår utmaning just nu och vi kommer att leverera något helt fantastiskt.

Inte ens samtliga skådespelare tycks känna till vem Negan slog ihjäl. Chandler Riggs som spelar Carl twittrade idag:

- Om det är till någon tröst vet jag fortfarande inte vem som mördades och det är sex månader sedan jag läste manus.

Det blir en lång sommar för alla er överlevare där ute. Serien är tillbaka i rutan med Säsong 7 och alla svar den 9 oktober i höst.

Vem är din favoritkaraktär som verkligen inte får vara död? Hur reagerade du på säsongsavslutet?
| 4 april 2016 17:00 |