Film

Skribent

MovieZine

7 februari 2023 | 11:35

”Wakanda Forever” blev Marvels mest streamade

”Black Panther”-uppföljaren slår tittarrekord för en Marvelfilm på streamingtjänsten Disney+.
Nyss släppta ”Black Panther: Wakanda Forever” slår tittarrekord på Disney+. Inom fem dagar från premiären den 1 februari står det klart att superhjältefilmen är Marvels största streamingpremiär, sett till antalet sedda minuter.
 
”Black Panther: Wakanda Forever” gick upp på bio i början av november och har spelat in 842 miljoner dollar. Det gjorde filmen till 2022 års sjätte största biosuccé.
 
I skrivande stund är den nominerad till 5 Oscars. Bland annat kan svenske kompositören Ludwig Göransson plocka hem en statyett för Bästa originalsång - ”Lift Me Up” skriven åt Rihanna. Vi håller tummarna den 12 mars när årets Oscarsgala går av stapeln.
 
 
Ryan Cooglers uppföljare till ”Black Panther” återvänder till Wakanda som nu har förlorat sin ledare. Sorgen präglar filmen där även skådespelarna fått handskas med starka känslor efter Chadwick Bosemans plötsliga bortgång.
 
Letitia Wright som spelar Shuri berättade för MovieZine inför premiären om hur Chadwicks ord hjälpte henne genom inspelningen:
 
- Han skrev en fin lapp till mig på sista inspelningsdagen av ”Black Panther” och där stod det att han var stolt över den kvinna jag höll på att bli. Så när jag är på inspelningen med en scen där jag verkligen saknar min bror, och galna känslor väcks till liv, håller jag fast vid de orden. Jag tänker på att han är stolt över mig och jag är säker på att T’Challa är stolt över vem Shuri håller på att bli.
 
| 7 februari 2023 11:35 |