Film

Skribent

Jakob Åsell

4 augusti 2019 | 12:25

Lilly Wachowski kommenterar en "Matrix"-remake

"Jag hoppas att den blir bättre än originalen."
Lilly Wachowski deltog i ett sällsynt framträdande under gårdagen vid en panel för amerikanska tv-kritiker i samband med hennes Showtime-serie “Work in Progress” och fick där frågor om hennes inblandning i en ny "Matrix"-film.
 
Lilly var med-regissör och manusförfattare till originaltriologin tillsammans med sin syster Lana Wachowski, men duon tycks inte vara involverade i en ny reboot eller remake av filmserien. Lilly bekräfade att hon inte är inblandad i franchisen längre då hon har händerna fulla med sin nya tv-serie, skriver Dark Horizons. Hon stödjer dock planerana på att väcka nytt liv i filmserien som hon själv varit del i att skapa:
 
– Jag gillar när berättelser kliver ut i världen och sen kommer tillbaka till dig i andra former. Det är just det som historieberättande handlar om. Jag är en del av någonting större. Jag har inget ägande över sånt, så oavsett vilken historia som någon vill berätta, så ser jag fram emot att höra den. Jag hoppas att den blir bättre än originalen, sa Lilly Wachowski.
 
Inte mycket är känt kring Warner Bros planer att vidareutveckla "Matrix"-franchisen, bortom att studion ser över möjligheten för ett återbesök till filmserien och att åtminstone en manusförfattare är anlitad för att utveckla historien. 
 
 
Wachowski producerar och är medförfattare på serien "Work in Progress", som hon skapat ihop med seriens stjärna Abby McEnany och regissören Tim Mason. Serien följer en 45-årig kvinna som identiferar sig själv som "tjock och queer" vars stökiga livsöde oväntat leder henne till ett livsomvälvande förhållande. Den nya Showtime-serien har amerikansk premiär i december.
 
"The Matrix" släpptes 14 juni 1999, den banbrytande science fiction-filmen "The Matrix" fyller 20 år i år.
 
| 4 augusti 2019 12:25 |