Film

Skribent

Alexander Kardelo

10 maj 2019 | 18:15

Wachowskis jobbar inte på en fjärde "Matrix"

Uppdatering: Rapporten om att regissörerna är inblandade i en ny film var felaktig.
Uppdatering 11/5: Nyheten från Yahoo! visade sig vara felaktig. Chad Stahelskis representanter säger till Slashfilm att han kommenterade på "ett hypotetiskt scenario". Originalartikeln följer nedan.
 
Nyheterna om Warner Bros planer att reboota "Matrix" kom i mars 2017, och togs inte väl emot av fansen. Men det är åtminstone goda nyheter att syskonen Wachowski är inblandade - trots tidigare rapporter om det motsatta.

Det berättar filmskaparen Chad Stahelski i en ny intervju med Yahoo. Stahelski var Keanu Reeves stuntman i "The Matrix" och regisserar nu honom i actionfilmen "John Wick 3". Vi får anta att han håller kontakten med Lana och Lilly Wachowski, då han säger:

- Jag är superglad att Wachowskis inte bara gör en ny "Matrix", utan bygger vidare på vad vi alla älskar. Och om den är i närheten av vad de tidigare gjort behöver de bara ringa mig, och jag är gärna deras stuntkille igen.
 
Manusförfattaren Zak Penn förklarade våren 2017 att den nya filmen egentligen inte ska ses som en "reboot". Tanken är snarare att hitta nya historier inom samma värld.
 
Den banbrytande science fiction-filmen "The Matrix" fyller 20 år i år.
 
| 10 maj 2019 18:15 |