Serie

Skribent

Patrik Jonsson

11 september 2014 | 18:00

Vilken hjälte vill du återse i "Heroes Reborn"?

Här är de fem "Heroes"-favoriterna som vi vill se återfödas i den kommande rebooten.
Det är väl vid det här laget inte längre någon hemlighet att Tim Kring jobbar med en slags reboot på TV-serien "Heroes"? Nej, jag tänkte väl det. Premiär ser det dessutom ut att bli redan till våren. Nu tänkte jag därför höra efter vilka "gamla" hjältar ni helst skulle vilja återse i denna nya version?

Nu kan jag väl börja med att berätta att Tim Kring har betonat att den nya serien främst kommer att lägga sin fokus på helt nya karaktärer, han har dock sagt att dörren ändå lämnats öppen för återkommande. I mitten av juni blev det ju känt att Jack Coleman kommer tillbaka som karaktären Noah Bennet. Noah må inte räknas som någon hjälte, men detta är ändå ett bevis på att Kring verkligen menade allvar då han sa att vi även skulle bjudas på några gamla favoriter. Locket har hittills legat kanska tätt på då inte mycket kring serien ännu har avslöjats och här talar jag främst om dess karaktärer. Rykten har dock givetvis surrat både här och där, men sådana ska man alltid ta med en nypa salt. 

Vissa skådespelare har sagt att de gärna återkommer, andra att de tyvärr har späckade scheman, medan somliga förnekat en inblandning överhuvudtaget. Sanningen är dock den att vi inte kan veta någonting till hundra procent förrän vi närmar oss ett faktiskt premiärdatum. Allt vi kan göra fram till dess är att fantisera, spekulera och drömma och just detta ska vi ta och göra nu. 

Här är några av mina favoriter från det gamla goda "Heroes" som jag gärna ser återvänder, om inte i bärande roller så åtminstone i några gästroller:

Matt Parkman (Greg Grunberg)Polisen Parkman, som med sin telepatiska förmåga kunde läsa människors tankar och senare även ta kontroll över dessa och styra dem, skulle jag inte ha något emot att åter stifta bekantskap med. Jag skulle dessutom gärna se honom i en större och mer bärande roll än i de första säsongerna då jag fann hans karaktär och förmågor riktigt intressanta. Frågan är dock om herr Grunberg finns tillgänglig? Han har onekligen mycket på sitt schema och här tänker jag främst på hans roll i Showtimes dramaserie "Masters of Sex" som alldeles nyligen blev förnyad till en tredje säsong.

Nicole "Niki" Sanders (Ali Larter)


Large niki

Även Niki Sanders, med sitt alter-ego Jessica som besitter en enorm och övernaturlig styrka, tillhör en av de mer intressanta och djupa karaktärerna. Jag skulle kunna tänka mig att skaparna/manusförfattarna lät sig inspireras en hel del av Bruce Banner (Hulken) då de skapade just Niki Sanders, likheter finns onekligen. Skådespelerskan Ali Larter jobbar dock just nu för fullt med TNT:s thrillerserie "Legends" så frågan är ifall hon kan få några luckor? Ja, det vill säga om nu "Legends" blir förnyad, det vet vi ju inte ännu. Senast i juli sade Larter själv att hon för tillfället hade fullt upp. TV-serien "Legends" vara eller icke vara lär för henne därmed bli rätt avgörande för en eventuell comeback i "Heroes Reborn".

Nathan Petrelli (Adrian Pasdar)


Large nathan

Vi måste ju ha en hjälte som kan flyga tycker jag, det liksom hör till. Senatorn Nathan Petrelli kunde ju göra just detta, självklart kan man kasta in en helt ny hjälte med denna egenskap, men jag tyckte om karaktären Nathan Petrelli, även skådespelaren Pasdar. Jag anser dock att de underanvände honom, eller att de många gånger helt enkelt använde honom på fel sätt. Detta är självklart min högst personliga åsikt om saken ifråga, men att de finns mer att hämta ur denna karaktär är det inget snack om. (Spoiler:) Nu dog visserligen Nathan, men allt handlar ju om vilken väg de väljer att ta med "Heroes Reborn". Sedan vet vi väl alla sedan länge att hjältar kan återuppstå på de mest konstiga sätt. För tillfället medverkar skådespeleran Pasdar i en annan superhjälteserie, nämligen "Agents of S.H.I.E.L.D." och där som skurken Glenn Talbot. Ett återvändande till "Heroes Reborn" är väl därför inte någon självklarhet.

Hiro Nakamura (Masi Oka)Håller ni inte med mig om att "Heroes Reborn" skulle kännas lite tomt utan allas vår Hiro? Denne lille tidsresande hjälte som, tillsammans med sin vapendragare Ando, tog oss ut på vida äventyr både i tid och otid. Hiro (och Ando) stod sannerligen för en hel del av originalseriens humor och jag fann dessutom deras resa och öde som ett av de mest intressanta och välskrivna inslagen i originalserien. Just nu gör dock Masi Oka rollen som Dr. Max Bergman i CBS-serien "Hawaii Five-0", men denna roll är inte av den större arten och han medverkar i långt ifrån alla avsnitt. Därför ser jag det definitivt inte som någon omöjlighet att Oka kan återvända till "Heroes Reborn". Jag håller därför alla tummar för ett återseende av Hiro!


Gabriel "Sylar" Gray (Zachary Quinto)


Large heroes sylar

Som den älskare av badguys jag är kan jag helt sonika inte önska någon karaktär tillbaka mer än just Sylar. Denne superkraftsbelönade seriemördare, vilken främst attackerade andra hjältar med mål att "stjäla" deras krafter, var väl om någon den perfekta mördarmaskinen och därmed även den perfekta nemisisen i sammanhanget. Ni som sett originalserien är nog väl medvetna om Sylars öde (innan nedläggningen av "Heroes") och där finns det onekligen mer att spinna vidare på, för att inte säga massor. Zachary Quinto är dock numer en mycket upptagen skådespelare, "Heroes" blev hans stora genombrott, han har dock sagt att han gärna återvänder bara hans schema tillåter. Han har dessutom bekräftat att han varit i kontakt med Tim Kring och fört samtal med honom om just "Heroes Reborn", så man ska nog aldrig säga aldrig!

Detta var några av mina favoriter, en bunt karaktärer jag mer än gärna återser i den kommande nyversionen. 

Vilka var (och är) era favoriter och vilka ser ni helst återkomma? Det är fritt fram att spekulera och drömma så kommentera gärna nedan!
| 11 september 2014 18:00 |