Serie

Skribent

Patrik Jonsson

11 augusti 2016 | 18:00

Vilka tv-serier är roligast just nu?

Vi har under de senaste åren mist en hel del av de gamla trogna komediserierna, finns det några kvar och har det kommit några nya?
Med "just nu" menar jag alltså inte på klockslaget, de kanske för tillfället inte ens sänds överhuvudtaget. Vad jag snackar om är alltså fortfarande aktuella och pågående komediserier. Kanske låter lite motsägelsefullt, men vissa av serierna sänds ju under hösten, under sommaren eller våren och kan ibland ha uppehåll vissa tider under året. Jag tror nog ni förstår? Bra.

Vi har ju som sagt mist en hel del gamla trotjänare i genren under de senaste åren. Borta är "The Office", borta är "2 1/2 män", "How I Met Your Mother" och borta är "Parks and Recreation". Det finns dock turligt nog några roliga slitvargar kvar och dessutom har det under det senaste året poppat upp ett par till roliga och sevärda komediserier. Här nedan följer fem stycken åtminstone jag tycker är värda att spana in!

"New Girl" (Fox)
"The New Girl" har funnits med och roat oss ett tag nu, i nästan fem år närmare bestämt. Håller den ännu? Det tycker jag. Trots en vikarie (på grund av Zooey Deschanels graviditet) nu under våren i form av Megan Fox har faktiskt serien fortsatt leverera både hjärta, smärta och skratt. De har helt enkelt blivit ett rätt pålitligt och tryggt gäng i "The New Girl". Ett gäng man gärna återvänder till och spenderar en halvtimma eller två, närhelst lusten faller på. Så länge serien levererar underhållning på denna nivå får den gärna fortsätta några år till.

"Vice Principals" (HBO)
Här får vi bekanta oss med rivalerna Neal Gamby (Danny McBride) och Lee Russell (Walton Goggins) som båda är ute efter att bli rektor på skolan Lincoln High då den gamla rektorn (Bill Murray) pensioneras. Genuint rolig, härlig kemi och så där lagom absurd. Ni som i vanliga fall brukar gilla Danny McBrides serier och filmer ska absolut inte tveka, i denna är han i högform. Extra kul är det att även Walton Goggins är grymt rolig i sin roll, en herre som vi ju i vanliga fall hittar i mer mörkare och allvarligare roller. 

"Episodes" (Showtime)


Large 9a2a0e311bd28915b2f6ca93ee007c65 epizody iv

Amerikansk-brittiska "Episodes" har varit med oss rätt länge, i över fem år. Tyvärr verkar den inte ha fått så stort genomslag här hemma i Svea då man sällan hör något om den. Därför passar jag gärna på att uppmärksamma den. Detta är nämligen ingen kattskit. "Episodes" är en mycket smart och välskriven komediserie med mängder av satir. Man skulle lugnt kunna säga att i stort sett varenda tv-serieremake får sig en känga och mer därtill. Man driver nämligen rätt rejält med både film och tv-seriebranschen och kommer dessutom undan med det med hedern i behåll.

"Veep" (HBO)
Julia Louis-Dreyfus har minst sagt en framgångsrik karriär i komediseriernas värld bakom sig. Först gjorde hon stora framsteg i "Seinfeld", sedan i "Christine" och nu far hon alltså fram som vinande vind i den politiska komediserien "Veep". Älskar man politisk satir är med andra ord "Veep" helt given, det blir inte mycket roligare eller vassare än så här, åtminstone inte just nu. "Veep" har visserligen redan hunnit rulla i  fyra år men har gudskelov inte tappat gnistan det minsta.

"The Last Man On Earth" (Fox)
Komediserien jag tycker är den mest underhållande just nu är definitivt Will Fortes "The Last Man On Earth". Jag har både hyllat och uppmärksammat den här serien tidigare, detta hindrar dock inte mig från att göra det nu igen. Som jag har skrattat åt denna. Detta är något så egendomligt som en postapokalyptisk komediserie och det kanske låter smått deprimerande? De må så vara, men denna serie är allt annat än deprimerande. Så länge man nu inte sitter och lider med huvudkaraktärens (Phil Miller) fruktansvärda otur, öde och liv överhuvudtaget. Men det ska man inte, man ska bara sitta och skratta åt eländet. Fantastiskt rolig serie som jag varmt rekommenderar!

Här följer några ytterligare aktuella och klart sevärda komediserier: "It's Always Sunny in Philadelphia", "Sex&Drugs&Rock&Roll", "Ash vs Evil Dead", "Love" och så självklart "Louie" som dessvärre just nu har en längre paus, men den kommer tillbaka!

Nu vet jag att jag lämnat en drös med komediserier utanför denna artikel, till exempel publikfavoriten "The Big Bang Theory". Den serien är helt sonika inte min grej och jag kan gärna inte rekommendera komediserier jag inte skrattar åt.

Vad tycker ni själva, vilken eller vilka komediserier tycker ni är de roligaste just nu? Kommentera gärna nedan!
| 11 augusti 2016 18:00 |