Serie

Skribent

MovieZine

31 mars 2020 | 15:00

Trailerpremiär: Vikingarna invaderar på Viaplay i april

Den 12 april är det premiär för "Vikingarnas sista resa", en dokumentärserie i fyra avsnitt.
Sugen på fler blodiga eskapader och maktkamper efter "Vikings"? I vår kommer svensk-producerade "Vikingarnas sista resa" på Viaplay. Det är en dokumentärserie i fyra delar som följer vikingarna och hur de förändrade världen.

Den 12 april kastar vikingarna loss och ger sig av mot vad som skulle komma att bli deras sista resa.

Med Pernilla Augusts guidande berättarröst får vi en inblick i vikingarnas historia som inte är vidare känd utanför forskarvärlden. Det är en berättelse om en lång, farlig och omvälvande resa, som inte bara förändrade människor, utan även politik, handel, religion och hela samhällen. Vi gräver djupare och får mer inblick i vilka vikingarna egentligen var och hur de förändrade världen samt hur Norden konverterade till kristendom.
 
Se trailern här:
 
 
Dokumentärserien om fyra avsnitt leder tittarna genom århundradena från vikingatidens början, med fokus på Skandinaverna som först blev Normander (ättlingar till det som idag kallas Normandie) och sedan reste till England för att ta över tronen. En händelse som ofta karakteriserades som slutet av vikingatiden, även kallat "Slaget vid Hastings" år 1066.

Baserat på den senaste forskningen har ett antal internationella experter från bland annat Sverige och Danmark avslöjat nya sanningar om vikingarna och kastar nytt ljus på landmärkeperioden under vikingatiden.

Det blir dramatiska avsnitt och avancerade återupptagningar, enligt ett pressmeddelande från Viaplay.

"Vikingarnas sista resa" får streamingpremiär 12 april.
| 31 mars 2020 15:00 |