Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 juni 2016 | 13:00

Vicki Vale kommer till "Gotham" i tredje säsongen

Reportern Vicki Vale var bland annat med i Tim Burtons "Batman". Nu bekräftas hon bli del av "Gotham" i höst.
Säsong 2 av "Gotham" bjöd på många skurkar och gamla bekanta namn för den som är väl ingrottad i Batman-universumet och nu bekräftar TVLine att ytterligare en sådan karaktär ska komma till höstens tredje säsong: Vicki Vale.

Vicki Vale har varit en bakgrundskaraktär i "Batman" sedan 40-talets serietidningsnummer och brukar fungera som expositionsverktyg, det vill säga vara den som pekar på Batman och frågar sig om det inte är något speciellt med honom ändå. Hennes roll som nyhetsreporter gör det naturligt för henne att kasta lite viktig information i ansiktet på oss. Vicki har dykt upp i både tecknade Batman-adaptioner och TV-spel och spelades av Kim Basinger i Tim Burtons "Batman"-film 1989. Nästa hållplats: "Gotham", säsong 3.

I serietidningarna från DC fanns det en romans mellan Bruce Wayne och Vicki Vale, men det är nog rätt så säkert att säga att "Gotham" inte tänker låta en tonårig Batman och en ännu yngre aspirerande reporter bli alltför romantiskt involverade. Däremot kanske de kan hålla hand och ha en liten oskyldig crush på varandra? Nog för att "Gotham" kan vara mörkt och konstigt ibland, men inte fullt så konstig.

Det är värt att komma ihåg att vi inte vet något om i vilken utsträckning Vicki Vale kommer att synas i nästa säsong. Blir hon en stammis, eller är det bara en snabb cameo? Men vilken grävande journalist som vill ha ett bra scoop skulle inte hålla sig i närheten av Jim Gordon och resten? Det finns hopp för den som vill se mer av Vicki Vale. Vi väntar ännu på vem som ska spela journalisten.

Vem tycker du kan spela unga Vicki Vale? Hur mycket tror du att hon får vara med?
| 10 juni 2016 13:00 |