Serie

Skribent

MovieZine

15 april 2020 | 09:40

Viaplay släpper nya teasers för "Maskineriet" och "Advokaten"

Viaplay bjuder snart tittarna på en maxad premiärhelg med två nordiska thrillerserier. Den 24 maj är det dags både för "Maskineriet" och andra säsongen av "Advokaten".
I dessa tider ökar tittandet på streamingtjänster markant och Viaplay slår på stort den 24 maj med dubbelpremiär för två originalserier: "Maskineriet" och "Advokaten".

Den norsk-svenska serien "Maskineriet" kretsar kring Olle (Kristoffer Joner), en till synes vanlig familjefar som vaknar upp på en bilfärja utan något minne av hur han hamnade där. Vid sin sida i framsätet har han en väska med sedlar – och en pistol. Där börjar jakten på sanningen och från polisen som leds av Nina (Julia Schacht).

Olles fru Josefin spelas av svenska Hanna Alström, och i rollistan finns flera välkända svenska skådespelare som Jakob Eklund, Anastasios Soulis, Angela Kovacs och Emil Almén.
 

Se teasern till "Maskineriet":

 
 
"Advokaten", som är baserad på en idé av Jens Lapidus ("Snabba cash"), blev Viaplays mest sedda originalserie 2018. Den första säsongen avslutades på ett minst sagt brutalt sätt och i den spännande fortsättningen triggas allt upp ytterligare. Alexander Karim och Malin Buska är tillbaka i huvudrollerna som syskonen Frank och Sara.

Advokaten Frank har just släppts ur häktet och vill börja leva ett vanligt liv – men det förflutna vägrar att släppa taget. En chockerande upptäckt gör att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende Thomas Waldman (återigen spelad av den danska stjärnan Thomas Bo Larsen) och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Men hur länge kan två ärkefiender förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana?
 

Se teasern till "Advokaten" säsong 2:

 
 
- Det känns skitkul att komma tillbaka till Frank! Dels för att manuset är så fruktansvärt bra denna säsongen. Det var en riktig bladvändare. Drivkrafterna är annorlunda och sakerna vi ska lösa är annorlunda. Nu är det en helt ny historia, säger Alexander Karim till MovieZine.
 
De två första avsnitten av både "Maskineriet" och andra säsongen av "Advokaten" släpps söndagen 24 maj på Viaplay.
| 15 april 2020 09:40 |