TRAILER

Skribent

MovieZine

23 september 2022 | 10:20

Viaplay-premiär för norska krimserien "Fenris" - se trailern här

Ett misstänkt försvinnande, djupa hemligheter och en upprörande vargdebatt. Det är huvudingredienserna i höstens thrillerserie på Viaplay. Premiär söndag.
Norska thrillerserien "Fenris" har streamingpremiär på söndag, och nu släpper Viaplay en färsk trailer laddat med dramatiska konfrontationer och nordic noir-mörker.
 
Biologen Emma Salomonsen (Ida Elise Broch, "Hjem til jul") har en känsla av att allt inte är som det ska med sin pappa och reser hem till den lilla norska byn vid svenska gränsen. Där får hon sina misstankar bekräftade. Fadern, den kontroversielle vargforskaren Marius Stenhammar (Magnus Krepper), har hamnat i stora svårigheter.
 
I byn har en ung pojke försvunnit, och rykten svirrar om att han har dödats av vargar. Till sin fasa hittar Emma pojkens blodiga jacka hemma hos sin egen pappa. Detta är bakgrunden till Viaplays Fenris - en serie fylld av intensiv spänning och stora personliga konflikter. När Emmas pappa också försvinner spårlöst, efter att ha antytt att han bär på en hemlighet, måste Emma ta reda på vad som egentligen hänt.
 
 
– Det var väldigt spännande att spela Emma. Hon är en gåta och ett slags spöke av sig själv. Det var avancerat, för Emma är egentligen ganska långt ifrån hur jag är som person. Och det är bra skådespelarmat, säger huvudrollsinnehavaren Ida Elise Broch i ett pressmeddelande.
 
Magnus Krepper, som gör rollen som vargforskaren Marius Stenhammar, ser likheter med sin karaktär.
 
– Jag trivs i naturen och att vara själv så jag kan verkligen identifiera mig med rollen som Marius och förstå honom. Marius vill inte inrätta sig i strukturer och det kan jag också känna igen mig i, man får ett helt annat perspektiv på livet när man lever i naturen jämfört med att leva i stan, säger Magnus Krepper.
 
 
"Fenris" består av sex avsnitt på 45 minuter och har premiär på Viaplay söndagen den 25 september.
| 23 september 2022 10:20 |