Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

10 januari 2024 | 12:31

Viaplay har just lagt upp en av 2023 års mest bisarra filmer

En varning är på sin plats: tre timmar i Joaquin Phoenix sällskap delar kritikerna och publiken.
Filmstudion A24 har numera blivit synonym med skräck och udda, konstiga filmer. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att Ari Asters två senaste filmer - "Midsommar" och "Beau if Afraid" - tillhör just den filmstudion. Den sistnämnda hade premiär förra året och är Asters sämst mottagna verk, och en vattendelare bland publik och kritiker. 
 
Joaquin Phoenix har huvudrollen som Beau, en sinnesförvirrad och traumatiserad man som försöker ta sig hem till sin mamma som nyligen gått bort. Den enkla uppgiften visar sig bli en resa genom både det ena och det andra, och i dryga tre timmar får vi se vad för galenskaper Aster har att erbjuda denna gång. För galet blir det, för att inte nämna konstigt, skumt, obehagligt och alldeles, alldeles rubbat.
 
För mig personligen är detta Asters sämsta verk och sista akten ville jag bara att filmen skulle ta slut. Annika Andersson på MovieZine var lite mer förlåtande i sin recension och delade ut en trea i betyg. Hon noterar att filmen är "kitchig, rolig, chockerande och bisarr - mycket har klämts in i Ari Asters tretimmarsodyseé."
 
Nu finns mardrömsfilmen att streama på Viaplay, har du inte tjänsten finns den att hyra/köpa på Apple TV+, Google Play, Prime Video eller SF Anytime.
 
 
Vad trycker du om "Beau is Afraid"? Kommentera nedan. 
| 10 januari 2024 12:31 |