Serie

Skribent

MovieZine

26 februari 2020 | 13:30

Viaplay hoppar på storserien ”The Swarm”

Tysk bästsäljare blir Viaplays största originalproduktion hittills, med en av "Game of Thrones" producenter.
Idag blev det officiellt att Viaplay går in i en samproduktion med flertalet internationella bolag för att filmatisera "The Swarm". Exekutiv producent för serien är Frank Doelger ("Game of Thrones").

"The Swarm" är ett övernaturligt drama, baserat på boken med samma namn av tyska Frank Schätzing, och handlar om en av de största utmaningarna mänskligheten någonsin stött på.

En grupp forskare världen över upptäcker att liv under vatten besitter intelligens man tidigare inte vetat om. Livet under vattnet har fått nog av att människan förgiftat och förstört deras livsmiljö i haven, och dessa livsformer vill hämnas. Valar sänker båtar, skaldjur förgiftar människor och dricksvattnet - de slår tillbaka mot mänskligheten överallt de kan med dödlig utgång.

– Det här liknar ingenting som vi någonsin gjort förut. Dels för att vi har knutit en internationellt stor och fantastisk producent till oss, som verkligen brinner för det här projektet. Dels för kombinationen av att historien är komplex, ambitiös och visuellt mycket vacker. Dessutom belyser "The Swarm" problematiken om hur det ligger till med vår miljö och den värld vi lever i, säger Filippa Wallestam från NENT Group i ett pressmeddelande.

Boken "The Swarm" kom ut 2004 och har hittills översatts till 25 språk. Inspelningarna av tv-serien drar igång till hösten med streamingpremiär i början av 2022.
| 26 februari 2020 13:30 |