Serie

Skribent

MovieZine

28 januari 2020 | 12:00

Viaplay gör romantiska musikdramat "Harmonica"

Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson spelar det äkta paret som försöker hålla musikkarriären och äktenskapet vid liv.
Efter succén med "Älska mig" (hösten 2019) är det nu dags för Josephine Bornebusch att göra "Harmonica" ihop med Jonas Karlsson.
 
Serien beskrivs som "Scener ur ett äktenskap" i rocknroll-miljö, där duon inte bara står för manus, regisserar och spelar dramat, utan även skriver och framför all musik i serien.

- Oh yes. Ni kommer att få höra oss sjunga. Allt det skyller jag på Jonas. Tanken från början var nog aldrig att vi skulle göra allt, men nu blev det så, säger Josephine Bornebusch i ett pressmeddelande.

Harry och Monica i countryduon Harmonica gjorde stor internationell succé på 1990-talet, men nu har karriären passerat zenit, pengarna är slut och äktenskapet är på väg att spricka. I ett sista försök att rädda både karriär och äktenskap ger sig duon ut på en nostalgiturné i Europa, en resa som utsätter paret för utmaningar som sätter både karriär och känslor i nya perspektiv.

"Harmonica" blir ett romantiskt drama om en countrymusikduo som försöker hålla liv både i sin internationella karriär och sitt döende äktenskap. Serien har nordisk premiär 2021 på Viaplay.
| 28 januari 2020 12:00 |