Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

1 februari 2024 | 08:00

Viaplay har just släppt 35 nya filmer

Skräck, drama och action bland de nya alternativen hos Viaplay.
Viaplay fortsätter traditionen med att addera nya filmer till sitt bibliotek varje månad. I vanlig ordning finns det något för alla smaker, och jag lyfter fram tre filmer för tre helt olika smaker. 
 
 
Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) är en fri man i New York, dock ändras saker och ting till det värre när han blir kidnappad och såld som slav. Baserad på en fruktansvärd och sann historia är "12 Years a Slave" en rejäl smäll i magen och lika drabbande som gripande. Även Michael Fassbender syns i en minnesvärd och vidrig roll som gav honom en Oscarsnominering. Lotta Zachrisson skrev i sin recension på MovieZine "med utsökt skådespeleri från flera håll höjer sig Steve McQueens "12 Years a Slave" en bit över andra filmer på ämnet och når upp till det allra högsta betyget."
 
 
"Dredd" släpptes 2012 under höjden av 3D-filmers popularitet. Jag såg filmen på bio i 3D efter x antal drinkar och minns att det var en bombastisk upplevelse. Mer än en gång undrade jag högt "vad f-n är det som händer" och det med all rätt - än idag har jag inte riktigt klurat ut det. Karl Urban ("Sagan om Konungens återkomst") spelar den svinhårda och förbannade Judge Dredd som ska ta sig in i ett höghus där kriminella tillverkar drogen SLO-MO.
 
Deras ledare kallas för Ma-Ma och spelas av en giftig Lena Headey ("Game of Thrones"). Alexander Kardelo delade ut en trea i sin recension för MovieZine och skrev "med ultravåld och sköna blinkningar till fansen är "Dredd" också en hyllning till 80-talets råaste actionfilmer. Som "Die Hard", med mera muskler och större vapen."
 
 
För alla skräckfantaster som bara inte kan få nog är "Sinister" en solid och skrämmande film med otroligt ruggigt soundtrack. När true-crime författaren Ellison Oswalt (Ethan Hawke) flyttar in i ett nytt hus med sin familj hittar han en låda med super 8 filmer uppe på vinden. En snabb titt på dessa avslöjar att filmerna är fyllda med vidriga mord som skett i samma hus dem precis flyttat till.
 
Oswalt håller detta hemligt för familjen i hopp om att hitta nästa fall att skriva om, men riktigt så enkelt blir det inte. Inte ofta skräckfilmer norpar åt sig en fyra i betyg, men så var fallet hos Andreas Samuelson som skriver att filmen har "ett genialt skrämmande upplägg som mynnar ut i en riktigt obehaglig stämning och några effektiva skrämselscener."
 
Se hela listan nedan: 
 
12 Years a Slave
17 Again
3 ting
Before i Go to Sleep
Blood Ties
Brick Mansions
Bronson
Come and Find Me
Crown Vic
 
De förbannade åren
Dredd
Hummingbird (Redemption)
Inheritance
Jobs
Juliet, Naked
Larry Crowne
Lawless
Legend
Lucky Number Slevin
 
Mother’s Day
Non-Stop
Nowhere Special
Official Secrets
Ordinary Love
Parker
Peppermint
Running Scared
Seraphim Falls
Sinister
 
Somewhere in Queens
The Imitation Game
The Son of No One
Tinker Tailor Soldier Spy
Unlocked
Worth
 
Vilka av titlarna ska du spana in? Kommentera nedan. 
| 1 februari 2024 08:00 |