Film

Skribent

MovieZine

29 mars 2022 | 12:00

Viaplay gör dokumentär om Liv Ullmanns karriär

Under sin långa karriär har den norska superstjärnan Liv Ullmann gjort sig känd över hela världen. I en ny dokumentärserie får tittarna en unik inblick i hennes liv.
Skådespelare, regissör, manusförfattare och aktivist - från omslaget på TIME Magazine till de många rollerna i Ingmar Bergmans filmer har Liv Ullmann, 83 år, en unik karriär att se tillbaka på.
 
I helgen belönades Ullmann dessutom med en Honorary Oscar, eller en heders-Oscar, för hennes många bidrag till den internationella filmindustrin. Snart får vi bekanta oss närmare med den norska ikonen. Just nu pågår inspelningarna av dokumentärserien "Liv Ullmann: The Road Less Travelled" med premiär senare i år.
 
Regissör Dheeraj Akolkar vill genom samtal och arkivmaterial berätta historien om Ullmann och människorna hon har mött på vägen, valen hon har gjort och vilka vägar som återstår att utforska. Under fredagskvällen följde han henne på nära håll i Los Angeles när hon tog emot sin heders-Oscar.
 
– Liv Ullmann tackade ja till att medverka i den här dokumentären mot bakgrunden att hon har sett några av Dheeraj Akolkars tidigare dokumentärfilmer som hon har stor respekt för. En film om Munch, en annan film om orätten som begicks mot barn som föddes under kriget med norsk mor och tysk far, och hon har dessutom själv medverkat i en av hans dokumentärfilmer om Ingmar Bergman, säger producenten Hege Christensen i ett pressmeddelande.
 
Dokumentärserien får sin premiär senare under 2022 på Viaplay.
| 29 mars 2022 12:00 |