Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 februari 2023 | 12:00

Viaplay är nu lanserat i USA

Streamingtjänsten tar Nordic Noir till en ny kontinent.
Den nordiska streamingtjänsten Viaplay breder ut sig över världen. Igår skedde lanseringen i USA där man hoppas att även amerikansk publik ska bli hooked på skandinaviska deckare, så kallad Nordic Noir.
 
Bland originalserierna som lyfts fram av Hollywood Reporter nämns danska "Trom", norska "Exit" och "Furia" samt svenska "Threesome" och "Partisan".
 
- Genren är väldigt populär. Men Nordic Noir är bara början. För oss handlar det om nordiska berättelser i stort. Det är hur de filmas och hur de berättas: lockande, fängslande och med hög kvalitet, kommenterar Viaplays CCO i Nordamerika, Vanda Rapti.
 
Filmutbudet på Viaplay i USA bjuder bland annat på Lasse Hallströms "Hilma" - en biopic om konstnären Hilma af Klint - och Oscarsnominerade "En man som heter Ove" med Rolf Lassgård. Den fick nyligen en remake med Tom Hanks som för övrigt går väldigt bra på amerikanska biodukar.
 
Prislappen hamnar på 6 dollar i månaden och givetvis finns undertexter till samtliga filmer och serier.

Viaplay har idag 7,3 miljoner kunder i Norden, Baltikum, Polen, Nederländerna och Storbritannien. Nästa steg i deras erövring av världen? Kanada med planerad lansering 7 mars.
| 23 februari 2023 12:00 |